Virágzó vidékünk

Célegyenesben a Makovecz-fürdő bővítése

Facebook / Hagymatikum
Facebook / Hagymatikum
Rá sem lehet ismerni az alföldi csodafürdőre.

Kész a Hagymatikum új részlege – írta a Délmagyar.

A makói Hagymatikum az ország egyik legszebb fürdője, minden évben ezrek keresik fel, a szomszédos országokból is szép számmal érkeznek a vendégek a csongrádi városba. Ahogy arról korábban a Sokszínű vidék beszámolt, más vidéki fürdőkkel ellentétben a meseszép komplexumot tovább bővítették.

A Nők Lapja Travel szavazáson alapuló országos versenyen a közelmúltban Az év legjobb fürdője díjat kapta meg az egyéb vidéki régió kategóriában a Hagymatikum.

Facebook / Hagymatikum

Az új részleg építése 2021 nyarán indult, és a múlt hét végén megkezdődött a fürdő új épületegyüttesének műszaki átadása-átvétele.

A Makovecz Imre, illetve a Makona Tervezőiroda által megálmodott komplexumban családi és élményzóna, valamint egy sajátos vizuális élményt nyújtó, Atlantisz világát idéző Makovecz-szoborpark létesült.

Megépült egy három, 12 méter magas, fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint egy 400 fülkés, napozóterasszal ellátott öltöző. Kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső medencét is beépített medencebárral.

Facebook / Hagymatikum

Új sétányt, automata öntözőrendszert létesítettek és fákat ugyancsak ültettek. A vízbázist egy hideg- és egy meleg vizes kúttal bővítették. Kiegészítő fejlesztésként egy 82 férőhelyes parkolót is kaptak a makóiak a Szent János térre.

A műszaki átadás-átvétel várhatóan jövő január végén zárul le, míg a Hagymatikum körüli kerítés már az év első hónapjának közepére elkészül. A megújult létesítmény a vendégek előtt tavasszal nyílik meg.

Kapcsolódó
Hagymatikum lesz az ország legnagyobb tortája
Születésnapja alkalmából január 19-én változatos programokkal vár mindenkit a makói Hagymatikum.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik