Virágzó vidékünk

Bámulatos szépségű jégmanók őrzik a Balatont

Kőmanók világa
Kőmanók világa
A tó partján még soha nem álltak ilyen mesteri alkotások, amiket a természettel karöltve az ember formázott meg, és amit a naplemente még szebbé varázsolt.

Január elhozta az igazi téli időjárást, aminek az egyik főszereplője a fagy, ami ha vízzel találkozik szó szerint ámulatba ejtő alkotásokkal kápráztatja el a természet szerelmeseit.

A téli csodavilágot mindenki másként éli át. Vannak, akik korcsolyát húzva hódolnak a téli sportnak, hiszen sok belvizes terület változott az elmúlt héten a természet adta korcsolyapályává. Sok kiránduló a hegyek között csörgedező patakok és vízesések jégcsapokkal díszített, nem mindennapi látványának a csodájára jár, hogy meg tudja örökíteni és csodálni a fagyos tél ajándékát.

Vannak, akiket a magyar tenger partja vonz, ahol január második hetétől különleges jégvilági varázslat teszi még szebbé a Balatont.

Az alábbi galériában a jégmanókról készült fotók tekinthetőek meg.

Galéria

Nagyon sokan készítettek és készítenek a mai napig is fotókat a jégbe zárt világról, aminek a szépségét sok egyedi hangulatú felvételen csodálhatunk meg.

Szombaton este, amikor a naplemente narancssárga színekbe öltöztette az égboltot, és szó szerint magához ölelte az egész Balatont, egy kedves házaspárnak különleges ötlete támadt, amit együtt meg is valósítottak, az eredmény pedig lélegzetelállítóra sikerült.

A természet alkotásait – a törékeny jégdarabokat -, használták fel, amikből elkészítették a Balatont őrző, különleges jégmanókat. Talán a tó partján még soha nem álltak ilyen mesteri alkotások, amiket a természettel karöltve az ember formázott meg, és amit a naplemente még szebbé varázsolt.

A fotók a Tihany sajkodi strandon készültek. Az ötletet az adta, hogy amúgy is kőmanókat építünk a feleségemmel. Van egy ilyen oldalunk, hogy Kőmanók világa. Jelenleg le vannak fagyva a kövek, és magas a vízállás, viszont jégtorlódás volt a parton. Azt a jeget használtuk fel, és az adat az ötletet, hogy ugyanúgy egyensúlyozzunk a jéggel és a természet meg adat hozzá a hátteret, a fényeket

– osztotta meg Erzsi és Győző, a Sokszínű vidék megkeresésére, hogyan jött a jégmanók megalkotásának az ötlete.

Az alábbi galériában szereplő fotókon megtekinthetőek, a jégmanók különleges világa. 

Galéria

A cikkben szereplő fotókat a Kőmanók világa készítette.

Kapcsolódó
Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született a magyar tenger partján.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik