Virágzó vidékünk

Teremtésvédelmi tanösvényt építettek Bakonybélben

Facebook / Szent Mauríciusz Monostor
Facebook / Szent Mauríciusz Monostor
A vendégek rácsodálkozhatnak a teremtett világ szépségére.

Új kerti tanösvénnyel gazdagodott a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor – írták a bencések honlapjukon.

A szerzetesek bíznak abban, hogy aki végigsétál a monostori kert új tanösvényén, közelebb kerül a teremtésvédelem fogalmának a megértéséhez.

A kifejezést Ferenc pápa Áldott légy (Laudato sí) kezdetű enciklikájának nyomán ma már egyre többet használják. A fogalom négy nagy téma köré épül fel: természetvédelem, környezetvédelem, ökológia, és a Teremtő.

Facebook / Szent Mauríciusz Monostor

A tanösvényen a helyi adottságokhoz igazodva minden korosztály számára befogadható, gondolatébresztő módon próbálják 16 tábla segítségével körüljárni a témákat.

Aki végigsétál az új ösvényen, rácsodálkozhat mindarra, amit látunk, ami jelen van, és a teremtett világ csodáin keresztül a Teremtőre. A szerzetesek hangsúlyozták, hogy fontos okosan használni az új tanösvényt, hiszen ezt is csupán „bérbe” kaptuk, és felelősséggel tartozunk érte.

A Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv keretében zajló „Teremtésvédelmi tematikájú turisztikai fejlesztés” összesen 4 millió forintos támogatásból valósul meg.

A fejlesztés részeként a kültéri táblákat kicserélték a tanösvény kialakításához, megvásárolták a kültéri hulladékgyűjtőket, és a kerékpártárolókat. Egy baromfi udvar és egy ló karám kialakítása is megvalósult Bakonybélben.

Kapcsolódó
Három csodaszép kálvária a Dunántúlon
Olyan helyek, ahol a lélek feltöltődhet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik