Virágzó vidékünk

Idén is indul a Madárbarát település pályázat

Pixabay
Pixabay
A sikeres pályázók madárvédelmi, természetvédelmi eszközök formájában kapnak támogatást.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is pályázatot hirdet önkormányzatok részére Madárbarát település mintaprojektek megvalósítására – közölték a honlapjukon.

A pályázatra olyan önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök, többek között odúk, odútelepek kihelyezve.

A sikeresen pályázó önkormányzatok – a település méretének függvényében – ötszázezer és egymillió forint közötti értékben, madárvédelmi, természetvédelmi eszközök formájában kapják meg a támogatást -, összesen öt települést támogatnak majd.

Az eszközök kihelyezésében és a tanösvények kialakításában az MME a helyszínen szakmai segítséget nyújt, a kihelyezéshez szükséges emberi erőforrást azonban a nyertes pályázónak kell biztosítania.

A nyerteseknek az eszközöket a kétéves pályázati periódus után 5 évig karbantartani, működtetni kell. Ezt az MME a helyszínen ellenőrizheti is.

A pályázatokat március 21-ig elektronikus úton lehet benyújtani, azokat az MME szakmai bizottsága fogja elbírálni. A madárbarát eszközök és tanösvény átadására 2024 őszén lehet számítani – olvasható az MME honlapján megjelent pályázati kiírásban.

Kapcsolódó
Budapesti kerület az év madárbarát települése
A pályázat szeptember végén lezárult, amire 34 település adta be a pályázatát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik