Virágzó vidékünk

Nógrádban ellehetetlenült, máshol épül meg az ország harmadik zenélő útja

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

Kelet-Nógrád adott volna otthont az ország legújabb zenélő útjának, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játszotta volna, de a kezdeményezést el kellett vetni ebben a formájában, írja a nool.hu.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a lap megkeresésére megerősítette, hogy sajnos valóban nem megyei részen valósul meg a kezdeményezés.

Bármilyen szakaszt vizsgáltak meg a szakemberek, nem tudták kizárni, hogy ne legyen olyan háztartás, ahol ez ne lenne zavaró. A zenélő út ugyanis éjjel-nappal hangeffektust bocsát ki, amely igen zavaró tud lenni

– fejtette ki a politikus.

Hozzátette: bármennyire is szerették volna ezt a kezdeményezést megvalósítani, nem akarták ezt ilyen formában felvállalni, hiszen a lakosok nyugalma a legfontosabb és a zenélő út zavarta volna a mindennapjaikat.

Becsó Zsolt arra is kitért, hogy ugyanakkor továbbra is napirenden van a beruházás, de várhatóan Heves vármegyében, a 21-es számú főúton valósul majd meg.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az biztos, hogy a zenélő útnál olyan táblát helyeznek majd ki, amely felhívja a figyelmet Nógrád vármegyére és az értékeire is.

Az országban jelenleg két zenélő út van. A 27-es főút az Érik a szőlő című népdalt játssza, ezt itt lehet meghallgatni, a Kaposvárra vezető 67-es úton a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamai szólnak, ezt pedig ezen a linken hallgatod meg.

Kapcsolódó
Íme a világ legandalítóbb, stresszoldó dala
Megnyugtató terápia gyógyszerek helyett.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik