Virágzó vidékünk

Új arculatot kap a magyar homokos tengerpart

Alakulóban van a magyar homokos tengerpart, a Körös-torok új arculata, írja a Délmagyar.hu.

A lap szerint a Csongrád egyik vonzerejének számító üdülőterületen munkálatok zajlanak: öt veszélyesnek ítélt fát kellett kivágni, illetve a leromlott állapotú faházak helyett jól felszerelt konténerházakkal várják a majdani vendégeket.

Kiss István, a Csongrádi Homokföveny Idegenforgalmi Start Szociális Szövetkezet igazgató-elnöke a lapnak elmondta, a Körös-torokban a Kemping, és az úgynevezett Bermuda-háromszögben, egy elhanyagoltabb zöldterületen befejeződött a veszélyes fák csonkolása és a menthetetlen fák eltávolítása.

Tavaly még sokat aggódtak emiatt, de már minden veszélyforrás elhárult

– közölte.

Összefogás van kialakulóban a vállalkozók részéről is a Körös-torok új arculata érdekében: megújul a homokfoci pálya egy csongrádi cég jóvoltából – amely üzemeltetni is fogja –, a lábtengó pálya is fel lesz újítva, szintén egy vállalkozó közreműködésével, valamint egy harmadik cég vállalta, hogy egy standot készít a vízimentők részére – közölte Kiss István.

A rendőrség kérésére levették a „lakó-pihenő övezet” táblát, mivel értelmezése problémába ütközött, helyette sebességkorlátozó táblákat tesznek ki. Továbbra is számít az ötletekre és az építő jellegű kritikákra a Csongrádi Homokföveny igazgató-elnöke.

A Körös-torokról korábban Ötvös Sándor és Szivák Róbert készített fotókat, ezeket az alábbi galériánkban tudod megtekinteni.

Galéria
Szivák Róbert
Kapcsolódó
Nincs rezsiválság, termálvízzel fűtenek az alföldi kisvárosban
Egy alig 7600 fős kis település annak idején úgy döntött, hogy példát mutat a geotermikus energia felhasználása terén. Ez most megtérülni látszik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik