Virágzó vidékünk

Páratlan húsvéti ruhát öltött Balatonlelle parkja

Horváth Nikoletta
Horváth Nikoletta
A készítők arra törekednek, hogy a helyiek és az arra járó turisták is örömüket leljék, amikor a szép parkban töltik az idejüket.

Egyre nagyobb hagyománya van annak, hogy a húsvéti ünnepek közeledtével a városokban, a falvakban színes, vidám és nem utolsó sorban mókás díszek kerülnek ki az intézmények, parkok, kertek, otthonok elé, hogy egy kis vidámságot adjanak és mosolyt csaljanak az arra járók arcára.

Horváth Nikoletta

Balatonlellén hagyomány, hogy a lelkes és a város sorsát a szívükön viselő önkéntesek ünnepi díszbe öltöztetik a parkot, amely a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtárnál található.

2019 decemberében egy példaértékű összefogás indult útnak Balatonlellén. Helyi vállalkozók és civil polgárok tűzték ki célul, hogy szebbé teszik a városukat. Balatonlelle szépítéséhez évről-évre saját idejüket és munkájukat áldozzák, valamint anyagi támogatással is hozzájárulnak ahhoz, hogy szeretett városuk fejlődjön.

Horváth Nikoletta

Az idei évben is sok valóra váltandó célt tűztek ki maguk elé az egyesület tagjai, melyről Mészáros Róbert, a Balatonlellei Városszépítő Egylet Egyesület elnöke mesélt.

Kenéz István polgármesterrel egyeztetve, március 21-én a városi művelődési ház dolgozóival, valamint a városüzemeltetési szervezet dolgozóival közösen vettünk részt a Húsvéti Park díszítésében

– részletezte Mészáros Róbert, a húsvéti ünnepekhez kötődő terveik valóra váltását a Sokszínű Vidék megkeresésére.

A Húsvéti Park, mely a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtárnál található, különleges díszítés kap minden évben. A készítők arra törekednek, hogy a helyiek és az arra járó turisták is örömüket leljék és az ünnepre tudjanak hangolódni, miközben a páratlanul szép parkban töltik az idejüket.

Horváth Nikoletta

A park egyik különlegessége Horváth László fafaragó mester munkáját dicséri, ami nem más, mint egy kedves nyúlcsalád, ami az idei esztendőben egy taggal népesebb lett.

A park újabb látványossággal bővült. Horváth László fafaragó mester tovább bővítette az évek óta nagy sikernek örvendő, faragott nyúlcsaládot a mostani alkotása egy kötögető nyúlmama, aki egyben fotópontként is funkcionál, a gyerekek részére. A parkban található ünnepi kaput pedig vadonatúj, közel 100 szál pompás virág díszíti, egyesületünk jóvoltából

– mutatta meg a park részleteit az egyesület elnöke.

Horváth Nikoletta

Az idei évben sok szorgos kéz is segédkezett a park díszítésében, hiszen mosolygó arcú gyerekek vettek részt a számukra különleges programban. Helyi óvodások és iskolások helyezték fel a tojásokat a tojásfára.

A kicsiknek és nagyoknak is egészen biztos, hogy maradandó élményt és sok boldog pillantott adott a különleges ünnepi készülődés, akárcsak azoknak, aki láthatják park vidám és szívet melengető díszeit.

Az alábbi galériában a gondos kezű önkéntesek díszítése tekinthető meg.

Galéria
Balatonlellei Városszépítő Egylet Egyesület

A teljes pompájában tündökölő parkról pedig Horváth Nikoletta készített gyönyörű fotókat, aki Balatonlellén él, hobbija a fotózás és igyekszik szeretett városát népszerűsíteni a fényképeivel.

Az alábbi galériában Nikoletta felvételeit lehet megtekinteni, amiken keresztül betekintést nyerhetünk a Húsvéti Park minden részletébe.

Galéria
Kapcsolódó
Húsvéti vonatozást kínálnak a zalai lankákon
Március 29-én és 30-án dízelmozdonyok segítségével fedezhetjük fel a zalai erdőket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik