Virágzó vidékünk

Kapirgáló közmunkások segítenek a négylábú fűnyíróknak Kübekházán

Kübekháza Hírszolgálat
Kübekháza Hírszolgálat
Öt tyúk és egy tekintélyt parancsoló kakas érkezett a birkák mellé.

Öt nagytestű Brahma tyúkot és egy kakast ajánlottak fel az önkormányzatnak – írta a Kübekháza Hírszolgálat.

A magyar-szerb-román hármashatárnál fekvő – sváb hagyományokkal büszkélkedő – falu nem először szerepel a Sokszínű vidéken. Korábban írtunk már arról, hogy a meseszép falucska az egyik legvirágosabb hazai település, melynek lakói szívükön viselik lakókörnyezetük sorsát.

Patyi József és felesége, Évike még a tél folyamán döntötte el, hogy nemes célból baromfikat adományoz az önkormányzatnak.

A kübekházi önkormányzat munkatársai a Polgármesteri Hivatal tetőcseréje során lekerült lécekből, deszkákból, egyéb kimaradt építési anyagból csinos “Tik-Lakot” készítettek a jövevények számára.

A húsvétra kihelyezett szemet gyönyörködtető tyúkházhoz csupán némi dróthálót vásároltak, minden más alapanyagot újrahasznosítottak.

Kübekháza Hírszolgálat

Hamar megtetszett a falusiaknak a dizájnos tyúkól, többen jelezték az önkormányzatnak, hogy szeretnének hasonló lakot kérni az állatoknak. A napokban gyerekekkel már többen megcsodálták a főtéri új farmlakókat, amelyeket némi zöldséghéjjal, répával kényeztetni is lehet.

A brahma kakas és a tyúkok az elmúlt napokban megszokták új otthonukat és a területen legelésző birkákkal is jól kijönnek.

Kübekháza Hírszolgálat

A csendes négylábúak egyik csoportja hamarosan – mint önkormányzati fűnyíróosztag -, a régi iskola udvarának karbantartására kerül bevetésre.

Kapcsolódó
Beszélő buszváró köszönti az utasokat Kübekházán
Az utasok folyamatosan tájékozódhatnak az ország híreiről is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik