Virágzó vidékünk

Szőlő- és borünnep lesz a Szent György-hegyen

facebook/Borbély Családi Pincészet
facebook/Borbély Családi Pincészet
Huszonkilencedik alkalommal rendezik meg a Szent György-hegyi napokat, amely az elmúlt közel három évtizedben népszerű szőlő- és borünneppé nőtte ki magát.

A Szent György-hegy Csobánc Hegyközsége, a hegymagasi, kisapáti, raposkai, tapolcai, gyulakeszi és káptalantóti önkormányzatok, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutatóállomása, valamint a Badacsony Vínum Vulcanum Borlovagrend által rendezett programsorozat megnyitóját április 23-án, kedden a hegymagasi Szászi Birtokon tartják – írta meg a Veol.

A hagyományos borverseny 9.30-kor kezdődik, majd a 11 órakor, a  Szent György-hegyi napok hivatalos megnyitóján Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, országgyűlési képviselő a rendezvény fővédnökeként mond köszöntőt.

A következő napon, április 24-én, szerdán 13 órakor Beke Zsolt és Csonka Nándor atya vezetésével zarándokút indul Raposkáról a Szent György-hegyi kápolnákhoz. Csütörtökön ínyencrandevú lesz a Hotel Gabriellában, pénteken a Tamási Áron Művelődési Központban konferencia, szombaton pedig a borutak bejárása szerepel a tervezett programban.

A nagy, mindig látványos vasárnapi zenés felvonulás 10 órakor indul a hegymagasi kultúrháztól, ahonnan a Szászi Pince érintésével vonulnak fel a résztvevők a Lengyel-kápolnához. Itt szabadtéri szentmise, borszentelés várja a felvonulókat, a szentmisét Baka Zsolt atya celebrálja. Rossz idő esetében a szentmisét a hegymagasi templomban tartják.

Kapcsolódó
Balatoni termelők taroltak a Magyar Bor Nagydíjon
Először fordul elő, hogy mindkét díjazott borászat a Balaton borrégióban működik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik