Virágzó vidékünk

Ezekre figyeljünk, ha szamócát vásárolunk

pixabay
pixabay
Az sem mindegy, hogy milyen nagyságú.

Végre itt a szamócaszezon, a boltok polcai és a piac pultjai is roskadoznak a tavasz egyik legkedveltebb gyümölcsétől. Mindenki édes és friss gyümölcsöt szeretne hazavinni a családjának, hogy a lehető legfinomabb csemege kerülhessen az asztalra. Mivel a szamóca – ha nem frissen szedett-, viszonylag hamar romlik, ezért fontos, hogy alaposan megnézzük milyen minőségű gyümölcs kerül a kosarunkba. Ezzel a pár trükkel könnyedén megállapíthatjuk, hogy friss és finom-e a gyümölcs, írta a Nosalty.

Alaposan nézzük meg a szárát

Ha a szára és a rajta található levek épek és frissek, akkor valószínű, hogy nem rég szüretelték a gyümölcsöt.

Nézzük át, hogy egészségesek-e a gyümölcsök

Ha dobozos epret vásárlunk, fontos, hogy megnézzük alaposan a dobozol alján található gyümölcsöket is. Vizsgáljuk meg, hogy a lentebb lévő darabok is szépek és egészségesek legyenek, és csak akkor vedd meg, ha ezek is jó állapotban vannak. Fontos, hogy a gyümölcs ne legyen összenyomódva, ne legyen rohadtak és kifolyva a leve.

Nem mindegy, mekkora

Pillantsunk rá arra, mekkorák a szamócák, mert a kisebb darabok általában finomabbak. A hatalmas darabok nehezebben érnek meg, a belsejük általában világosabb, így az íze sem lesz édes.

Vessük be a szaglásunkat

A friss és érett gyümölcsnek kellemes, édes illata van. Ha egyáltalán nem érzünk semmit, akkor jobb, ha nem visszük haza, hiszen valószínűleg az íze is hasonló lesz.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik