Virágzó vidékünk

Kikeltek az első fiókák a bekamerázott seregélyesi gólyafészekben

YouTube/Csaba Incze
YouTube/Csaba Incze
Anyák napján bújt elő az első kettő, hétfőn a harmadik madár.

Fejér vármegyében általában Seregélyesen található a legtöbb gólya, a közelmúltban nem kevesebb, mint nyolc fészekben indult meg a tojásrakás. Hétvégén bárki láthatta, ahogyan új lakói lettek a község nemrégiben bekamerázott fészkének, írta honlapján a Fejér vármegyei hírportál.

Hosszas tervezgetés után, sokak nagy örömére az idei évben különleges kamerával bővült a Seregélyesi Baptista Általános Iskola udvara. A falu első gólyafigyelő kamerája, ami nem csak a helyieknek, hanem mindenkinek boldog pillanatokat ad, akik szívükön viselik a gólyák életét. Az élő közvetítésen éjjel-nappal szemmel lehet követni, a fehér gólya család életét és mindennapjait.

Anyák napján a kamera egy különleges eseményt is megmutatott a “kukkolóknak” hiszen kettő, frissen kikelt gólyafiókával gazdagodott a kis család.

Nagyon örvendetes, hogy a kamera előtt megszületett az első két kisgólya, remélhetően mindegyik ki fog kelni a tojásból

– mondta a FEOL-nak az örömteli esemény után Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park környezeti nevelője.

Hozzátette:

A kis gólyák általában nem egy napon szoktak a világra jönni, de bizony, mint látjuk, előfordul, hogy egyszerre két kis gólya kel ki a tojásból, aztán követi egymást a többi fióka sorban, egymás után. Várhatóan a következő napokban újabbaknak örvendhetünk.

Május 6-án délelőtt a fészekben már jól láthatóan három gólya fióka várta a finom falatokat, amiket a hím gyűjt össze, a tojó pedig apró falatokra csipegetve adja a kicsik csőrébe.

Az alábbi webkamerán figyelemmel lehet követni a seregélyesi gólyacsalád mindennapjait.

Kapcsolódó
Napokig nem találták a fészkéből eltűnt gólyát, pedig végig ott volt tőlük 200 méterre
Nem várt izgalmakat élt át Csehország legismertebb gólyapárja a napokban, de happy end lett a vége.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik