Virágzó vidékünk

Francia autómatuzsálem lett a világ legszebbje

ots üzleti sajtószolgálat
ots üzleti sajtószolgálat
A világ legismertebb ritka autói és motorja népesítették be a Tagore Sétányt.

Az idei, immár kilencedik alkalommal megrendezett  Concours d’Elegance szépségversenyen a világ legismertebb ritka autói és motorja népesítették be a füredi Tagore Sétányt, írta az OTS Üzleti Sajtószolgálat.

A hétvégén  festői környezetben és szikrázó napsütésben közel 20 ezer veteránautó-rajongó csodálhatta meg a csillogó villogó matuzsálemi remekműveket. A külföldi gyűjtők mellett a magyarok is szép számmal képviseltették magukat a mintegy 50 autót és 20 motorbiciklit felvonultató régi hagyományokra visszatekintő szépségversenyen.

A nemzetközi szakmai zsűri döntését a szépség és az elegancia valamint az eredetiség határozta meg. A kiállítás nagydíját  – best of show – az 1963-ban gyártott Facel Vega II, a francia autógyártás büszkesége nyerte – olvasható a közleményben.

Az autó arisztokratikus megjelenése, egyedülálló, különleges kidolgozása és kívül belül gyönyörű élénk kék színe lenyűgözte zsűrit és a látogatókat egyaránt.

Mindössze 183 példányt gyártottak belőle, és közülük csak egy, a mostani győztes került magyarországi gyűjteménybe, Kaáli Géza professzor dörgicsei Auto-Motor Múzeumába.

Szinte az összes ilyen autót híres ember vásárolták meg, olyanok mint Ringo Starr, Tony Curtis, Pablo Picasso, Frank Sinatra, Christian Dior, Yves Montand, Herbert von Karajan, Debbie Reynolds, vagy a perzsa sah.

Kapcsolódó
Kétütemű Trabanttal pöfögtek el az Északi-sarkkörig
Trabanttal érkezett a szerelem a fiatal párhoz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik