Virágzó vidékünk

Gigaberuházásra készülnek a legnépszerűbb felvidéki fürdőben

Facebook / Vadas Thermal Resort Sturovo
Facebook / Vadas Thermal Resort Sturovo
Modern sportcsarnok, négycsillagos szálló és fedett wellnessrészleg szerepel a tervek között.

Hatalmas fürdőfejlesztést terveznek a magyar határtól karnyújtásnyira – írta a Termál Online.

Története legnagyobb fejlesztését tervezi a párkányi fürdő- és üdülőkomplexum a következő években. Új szállodát, új wellness központot és több medencét építhetnek.

A Vadas Thermal Resort Szlovákiai egyik legnagyobb fürdője. Az Esztergommal szemben, a Duna túloldalán fekvő Párkány fürdőjét évről évre turisták ezrei keresnek fel. A határtól mindössze egy kilométerre fekvő komplexum szálláshelyeket, uszodát, fedett wellness részleget és strandfürdőt foglal magában.

A pandémiás éveket szerencsésen átvészelte a fürdő, pedig Szlovákiában a magyarországinál szigorúbb intézkedések voltak. 2023-ban az óriás fürdőkomplexum forgalma mintegy 10 százalékkal nőtt, a napi vendégek 25-30 %-a Magyarországról érkezik.

Évről évre igyekeznek újdonsággal is szolgálni, idén egy nagy ugrómedencét adnak át a közönségnek. A következő 10 év során egy négycsillagos szállodát, egy futballpályát és egy multifunkcionális sportcsarnokot is terveznek, valamint a kempinget is bővíteni szeretnék.

Az új, fedett wellnessközpont tekintélyes méretű lesz, mintegy 3000 négyzetméteresre tervezik. Egy versenyekre alkalmas, fedett úszómedencét és egy szabadtéri rekreációs medencét is építenek majd a területen.

Kapcsolódó
Így lett népszerű fürdőváros a csendes magyar falucskából
1963 óriási változást hozott Zalakaros életében.
Olvasói sztorik