Virágzó vidékünk

Elítéltek takarítottak a Szegedi Vadasparkban

Szegedi Fegyház és Börtön
Szegedi Fegyház és Börtön
Új kifutókat alakítottak ki két hónap alatt a Szegedi Vadaspark lakóinak a Szegedi Fegyház és Börtönben kisítéletüket töltő elítéltek, felügyelők kíséretében.

A Csillagbörtön a tavasz kezdetén kötött együttműködési megállapodást a Szegedi Vadasparkkal. Ennek értelmében nyolc fogvatartott március közepétől május végéig naponta hat órát dolgozik a szegedi állatkertben – írta meg közleményében a Szegedi Fegyház és Börtön.

A fogvatartottak tereprendezési és karbantartási munkákat végeztek, takarítottak, falevelet söpörtek, kerítést bontottak, füvet nyírtak, levágták a bokrokról a száraz ágakat.

Ennek eredményeként a nyár kezdetén egy eddig nem használt területtel bővül kínálatuk, ahol meglepetés várja majd az idelátogatókat

— mondta Veprik Róbert, a vadaspark ügyvezető igazgatója, majd hozzátette, hogy annyira elégedettek voltak a börtönlakók munkájával, hogy hosszú távon is számítanak tevékenységükre.

Szegedi Fegyház és Börtön

A börtönben egy szakmai munkacsoport azokat a fogvatartottakat választotta külső munkákra, akiknek rövid idő van hátra a szabadulásig, együttműködő, normakövető magaviseletűek, és alacsony biztonsági kockázatot jelent külső munkáltatásuk.

A kint dolgozó elítéltek többsége nemsokára szabadul, vagy pedig otthoni, úgynevezett reintegrációs őrizetbe kerül. Számukra a külső munka a társadalomba való visszailleszkedést is jelenti, hiszen nem a bástyafalak mögött, hanem a szabadban dolgoznak.

Kapcsolódó
A Szegedi Vadaspark állatai kapják meg a lefoglalt zöldségeket és gyümölcsöket
A kormányhivatal élelmiszerlánc-felügyelete által lefoglalt, de a fogyasztásra még alkalmas növényi élelmiszereket adják majd oda az állatkert lakóinak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik