Virágzó vidékünk

Megújult a Balaton egyik fő látványossága

Befejeződtek a 2021-ben elkezdett munkálatok.

Volt egy álmom 2019-ben; tegyük Siófok, sőt, a Balaton-part egyik legszebb pontjává az akkor meglehetősen elhanyagolt állapotban lévő Rózsakertet

– mondta a terület átadásán dr. Lengyel Róbert polgármester. A felújítás elkészült, június elsején át is adták a település vonzerejét növelő attrakciót.

Az utókornak is építettük, hiszen évtizedekre meghatározza a siófoki Balaton-part képét

– közölte dr. Lengyel Róbert.

A Hajóállomás melletti parkot az 1930-as évek elején alakították ki, felújítását 2021. évben kezdték meg és 2024 májusára fejeződött be.

Ennek keretében elkészült a térkőlapokkal burkolt sétányrész, megújult a rózsalugasos terület, modern rózsafuttató pergolák is elhelyezésre kerültek, a kertben új gyepszőnyeget helyeztek el, és zöld növényekkel, rezisztens fajtájú rózsákkal, egynyári virágokkal egészítették ki a zöld felületeket. Közel 11.000 db növényt ültettek, melyek közül 6.000 tő rózsa található, közülük 70 féle rózsafajtában lehet gyönyörködni és a park további különlegessége a 6 db mocsárciprus fa. A kertben automata öntözőrendszer gondoskodik a növények megfelelő vízfelvételéről, új, modern közvilágítást, új utcabútorokat és hulladéktárolókat kapott a liget.

A díszkert és a parti sétány ékessége a kb. 500 m2-es központi szökőkúttér kialakítása, mely 3-féle módon nyújt élményt a nyaralóknak és az ott élőknek.

A projekt keretében 2023-ban tovább szépült a park, az Isztria sétány sétaútja is térkő burkolatot kapott.

2024-ben közösségi terekkel és sétaútvonalakkal egészült ki a park. A belső füves területen egy modern vonalvezetésű, új sétányrendszert alakítottak ki, új térbútorok, pihenőpadok és hulladékgyűjtő edények is kikerültek.

A park teljes és komplex kertészeti felújításon esett át. Minimális favágás mellett jelentős fásítás történt a szinte hiányzó cserjeszint teljes visszapótlásával, jelentős egynyári virágágyás kialakítással.

Kapcsolódó
Ez lehet idén Siófok "legnagyobb dobása"
A fürdőfelújítás előkészületei gőzerővel folynak, rövidesen elkezdődhet a munka.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik