Virágzó vidékünk

Beregben kanyarog az év kerékpárútja

A cím elnyerésének alkalmából avatták fel az Év Kerékpárútja táblát a Vásárosnaményi Emlékparkban.

A Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK), a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, illetve a Magyar Kerékpárosklub közösen idén ötödik alkalommal hirdette meg az Év Kerékpárútja pályázatot.

A kezdeményezés elsődleges célja a hazai kerékpáros turizmus népszerűsítése volt, ugyanakkor a pályázat a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára is felhívta a figyelmet.

A pályázat keretében szavazásra bocsátott 11 kerékpárút közül a Beregi kör lett az ország kedvenc bringaútja. A szavazáson elért eredmény elismeréseként a cím elnyerésének alkalmából június 12-én felavatták az Év Kerékpárútja táblát a Vásárosnaményi Emlékparkban.

A nyertes útvonal a középkor örökségét és ősrégi vulkánok maradványait mutatja be egy kerékpáros élménytúrára fűzve fel – természetesen a Tisza felső folyásának csodás környezetével együtt. Mindemellett újan épített pihenőpontok, pontos kitáblázás teszi két keréken is gördülékennyé a kalandtúrát. Így minden szempontot teljesít, amit az Év Kerékpárútjának teljesítenie kell: vonzó látnivalókkal hívogatja a turistákat, jó minőségű úton vezet végig, és teljesen biztonságos, hiszen nagy része lezárt árvízvédelmi töltésen vezet.

Az Év Kerékpárútja elismerő cím remélhetőleg tovább fogja növelni az ide látogató bringások számát, amely jelentős lökést fog adni a térség aktív turizmusának is. Az Aktív Magyarország kezdeményezésére a táblaavatás délelőttjén rendezett konferencián a térség aktív turizmusában érdekelt döntéshozói, szolgáltatói, szállásadói és túravezetői egyeztettek az elérhető aktív turisztikai fejlesztési irányokról, tervekről és elképzelésekről.

Kapcsolódó
Beomlott a Bodrogba a tavaly átadott kerékpárút, hónapok óta használhatatlan
A forgalmat tavaly szeptember óta rendőrlámpa irányítja.  
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik