Virágzó vidékünk

Július végétől szólhat az ország legújabb zenélő útja

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Nógrád helyett Heves vármegyében épül meg az ország legújabb zenélő útja, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játssza majd.

A projekten hetek óta dolgoznak, és bár a közösségi oldalakon terjedő posztokból arra lehetett következtetni, hogy valamilyen hiba miatt fel kellett marni az aszfaltot és újrakezdték az egészet, erről szó nincs.

Lapunk megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium azt írta, a zenélő aszfalt építési munkái még nem fejeződtek be.

Az eddig elkészült felfestések próbaszakaszok voltak, melyek több dallamrészletre, eltérő hangzásra készültek el, így a korábban látott állapot nem volt véglegesnek tekinthető. A próbaszakaszok alapján kiválasztásra került a megvalósítandó dallam, valamint a hangzás. A végleges dallam felfestése érdekében a külső sáv teljes szélességben történő marását és a kopóréteg aszfaltozását végzi jelenleg a Vállalkozó, majd ezt követően a legyártott sablonok segítségével történik -az új kopórétegen- a végleges akusztikus burkolati jel felfestése

– írták.

A marási, aszfaltozási, illetve a festési munkák két ütemben készülnek el, így a két munkafolyamat között a forgalomterelés várhatóan -ideiglenesen- feloldásra kerül.

A tárca azt is írta: a jelenlegi tervek szerint a burkolati jel festési munkái 2024. július végére fejeződnek be, akkor várható az érintett útszakasz forgalomkorlátozásának végleges feloldása, így akkortól szólhat az ország legújabb zenélő útja.

Hazánkban egyébként jelenleg két zenélő út van, az egyikről itt, a másikról itt találsz videót.

Kapcsolódó
Az út, ami naponta kétszer eltűnik
Az áradásoknak köszönhetően a Passage du Gois a nap nagy részében 2-4 méteres hullámok alá merül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik