Párját ritkítja a Dráva menti falu léleksimogató őszköszöntője

Fotókon a szorgos és kreatív kezek munkája.

Drávaszabolcs közvetlenül a horvát határ mellett fekvő, közel hétszáz fős település Dél-Baranyában, a Siklósi járásban. A Dráva folyó közelében, a Nyárád-harkányi síkon elterülő falu az Alföld legnyugatibb nyúlványa.

Drávaszabolcs környéke több kirándulási lehetőséget kínál. A Duna-Dráva Nemzeti Park tájai, a Dráva folyó, illetve a Villányi-hegység számos érdekességgel, természeti ritkasággal várja a turistákat.

györkő zsombor

Mielőtt azonban útnak indulnánk felfedezni a környéket, érdemes sétát tenni a faluban is. Bár történelmi emlékekben nem dúskálnak, a rendezett utcák és terek jó benyomást tesznek az emberre.

Ősszel kiváltképp hangulatos a település, most éppen az évszaknak megfelelő díszbe öltöztették a helyiek. Györkő Zsombor a környéken túrázva bekukkantott Drávaszabolcsra, és gyönyörű fotókon adta vissza a látottakat.

györkő zsombor

Drávaszabolcson szorgos és kreatív kezek munkáját láthatjuk fotósorozatomon, azt, hogy egy kis összefogással milyen klassz, mosolyt csalogató dekorációk kerültek ki a falu több pontjára is

– írta a felvételekhez fűzött bejegyzésében.

A képre kattintva galéria nyílik a csodálatos drávaszabolcsi őszről.

Kapcsolódó
Szalmából épült szélmalom Csorna főterén
A Kisalföldön igazi látványosságnak számítanak Csorna városának évszakokra rímelő köztéri dekorációi.