Mozaik

Debreceni négyes ikrek: elhagyták az inkubátort az ország kedvencei

A csöppségek csak egy napig voltak az intenzíven, szépen fejlődnek, boldog a család.

Igazi szenzációként járta be a sajtót 2016. november 24-én a négyes ikrek születése. Ami szinte világszám a történetben, hogy a debreceni klinikán 30 éve születtek legutóbb négyes ikrek, s köztük volt a mostani „négyes” édesapja, aki a kisfiához hasonlóan három évtizede három lánytestvérrel együtt született.

deb1

Hab a tortán, hogy az apuka, Boda István és ikertestvéreinek születése volt az első ilyen eset az intézmény történetében, a mostani pedig a második, ráadásul a szüléseknél mindkét alkalommal jelen volt Póka Róbert, a klinika jelenlegi igazgatója.

Nem is véletlen, hogy a babák az ország kedvencei lettek

A szülés óta először nyilatkozott az édesanya. Boda Beáta, aki az Unideb portálnak elmondta:

A kicsik csak egy napig voltak az intenzíven és olyan szépen fejlődnek, hogy már nincs szükség az inkubátorra. Most eggyel alacsonyabb fokozatú megfigyelőbe kerültek, ahol már többet lehetünk együtt.

A babák fejlődését végigkövető Jenei Katalin, a Debreceni Egyetem szülész-nőgyógyásza a klinika által készített felvételen arról a pillanatról mesél, amikor kiderült, az édesanya négy gyermeket hord a szíve alatt. Boda Beáta pedig felidézi az babák születését és az elmúlt napok eseményeit.

A négyes ikreknek – Boglárkának, Flórának, Jázminnak, Istvánnak – és szüleiknek jó egészséget és boldogságot kívánunk.

Fotók: youtube.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik