Otthon készült

Paprikába csomagolt levesízesítő télire

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 09. 14. 09:06

Korábban a témában:

Elkészítése legalább olyan egyszerű, mint amennyi a leírása, viszont a téli időszakban aranyat ér majd húsleves, csontleves vagy egy egyszerű zöldségleves elkészítésénél.

Maggifű nélkül a nagyi nem főzött húslevest
Méltatlanul háttérbe szorított fűszernövény, melyet a népi gyógyászat számtalan kedvező élettani hatása miatt gyógynövényként is számon tart.

Ami szükséges hozzá: fehér édespaprika, zellerlevél, lestyánlevél, petrezselyemzöld és koktélparadicsom.

A paprikákat kicsumázzuk, megtisztítjuk a magjától, majd a koktélpariból – a paprika és a paradicsom méretétől függően 2-3 darabot belehelyezünk. Utána arányosan “megtömjük” a zöldfélékkel. Hogy milyen sorban töltjük a paprikát, az édesmindegy, akár a paradicsom is kerülhet felülre.

Ha készen van, mehet a mélyhűtőbe, onnan pedig majd a hűs őszi-téli hónapokban a finom levesekbe.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Lakodalmi fogás a jászsági csirkeleves
Semmi zöldség, de sok fűszer és hús.

Fotók: Sokszínű Vidék

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.