Gyakorlatilag az év bármelyik hónapjában elkészíthető, és igazi vitaminbomba a céklás-répás zöldsaláta, melyet Ágoston Fanni, az Otthon ízei portálon elsősorban sültek mellé ajánl. Mint fogalmaz, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.
Hozzávalók
- 1 db római saláta
- 2 db zöldhagyma
- 2 db cékla
- 2 db répa
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint friss citrom leve
- pici olívaolaj
Elkészítése
- A salátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
- A hagymát felkarikázzuk, a répát és a céklát hámozás után lereszeljük. Mindent egy mélyebb tálba teszünk.
- Sóval, borssal ízesítjük, lecsepegtetjük citromlével és pici olívaolajjal is.
- Jól elkeverjük és hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Kiemelt kép: Ágoston Fanni