Egyszerű és gyorsan elkészíthető nassolni való a medvehagymás kifli, és azt is megkockáztatjuk, hogy elkészülte után kihűlni sem lesz ideje, ha megkóstoljuk.
Hozzávalók (12 darabhoz)
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt,
- 1 tojás,
- 0,5 dl olaj,
- 3 dl langyos tej,
- 40 gramm élesztő,
- 1 kávéskanál cukor,
- 1,5 teáskanál só,
- 240-300 gramm mascarpone vagy krémsajt,
- 1 csokor medvehagyma.
A tetejére:
- 1 tojás a megkenéséhez,
- sajt,
- napraforgómag és/vagy szezámmag.
Elkészítése
- A tésztát jól kidolgozzuk, majd hagyjuk megkelni.
- 3 cipóra osztjuk és kinyújtjuk.
- Ráhelyezzük a sajtot, és megszórjuk az apróra vágott medvehagymával.
- Cikkekre vágjuk, és feltekerjük a nagyobbik végétől.
- Lekenjük a tojással, tetszés szerint megszórjuk a tetejét a magokkal.
- 180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.