Virágzó vidékünk

Bájos kulcsosház bújik meg a Gyertyánosi Parkerdő közepén

Pogonyi Dávid
Pogonyi Dávid
A kulcsosház csodaszép környezetében számos látnivaló is várja a látogatókat.

Az erdőgazdaság ökoturisztikai fejlesztési programjának köszönhetően az elmúlt évtizedben megnőtt a Kaposvár melletti Gyertyánosi Parkerdő és az egész térség vonzereje és látogatottsága.

A Gyertyánosi Parkerdő évente több tízezer ember számára nyújt egészséges kikapcsolódási lehetőséget, írja az Agrárminisztérium közleményében annak apropóján, hogy a napokban adták át a megújult Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosházat.

Kapcsolódó
Kulcsosházzal gazdagodott a madárdalos arborétum
A 10 fős szállás vadonatúj „köntösben” várja az igazán egyedülálló élményre kíváncsi látogatókat.

A térség agráriumának szerves része az erdőgazdálkodás hagyománya, ez abból is látszik, hogy a magán gazdálkodók az északkeleti megyék után itt telepítik a legtöbb új erdőt. Ezzel nemcsak a saját gazdálkodásukat teszik stabilabbá, hanem jelentősen hozzájárulnak az ország környezeti állapotának javulásához

– mondta az átadáson Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a környéken több mint 100 hektár új erdőt hoztak létre, és a következő tíz évben legalább 10-10 fát ültetnek az adott évben születendő gyermekek után.

A hazai társadalomban egyre nagyobb az igény az aktív pihenés iránt. Az idei nyári szezonra a felújított turistaházak átadásának dömpingje várható, jelenleg körülbelül negyven épület fejlesztése zajlik. A most átadott Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház kiváló lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben.

Pogonyi Dávid

Ezen a vidéken könnyebb és nehezebb túraútvonalak is várják az aktív turizmust kedvelőket, valamint nagyobb létszámú társaságoknak is minden adott ahhoz, hogy kikapcsolódhassanak.

A kulcsosház két különálló szobájában 12 főt lehet elszállásolni, amit az elmúlt időszakban már birtokba is vettek a turisták. A háztól kicsit távolabb található a legendás Négy testvér forrás, avarkori ásatás és erdei tornapálya, valamint egy horgásztó is várja a természetjárókat.

Kapcsolódó
Felejthetetlen élmény a mezítlábas park: 11 vidéki ösvény nyomában
Hatalmas élmény, s emellett testünknek-lelkünknek is jó szolgálatot tesz egy ilyen séta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik