Mozaik

Süngarázsokban hűsölhetnek a debreceni kaktuszmalacok

Sündetektor Egyesület
Sündetektor Egyesület
Télen-nyáron elbújhatnak benne.

Apró lakóházak épültek Debrecenben a sünöknek – írta a Dehir.

Kapcsolódó
Sünit mentettek a Balatonból a vízirendőrök
Épp próbakörre indultak egy hajóval az egyenruhások, mikor az életéért küzdő kalandort észrevették.

A debreceni Sündetektor Egyesület tavasszal süngarázsok beszerzését és elhelyezését tűzte ki célul a megyeszékhelyen. Adományokat gyűjtöttek, így júniusra el is készültek a leginkább aprócska kutyaházakra hasonlító búvóhelyek az állatoknak.

facebook/ Sündetektor Egyesület

Húsz süngarázst helyeztek ki Debrecen több pontjára, melyeket rendszeres időközönként ellenőriznek egy tudományos kutatás keretében.

A sünök gallyak alatt, a kompozstban is gyakran megbújnak, ezek a helyek egy-egy kertrendezés alkalmával könnyen károsodhatnak, így az aprócska emlősök búvóhely nélkül maradnak. A debreceni süngarázsok egész évben menedéket adnak, telelőhelyként szolgálnak, tavasztól őszig akár az utódok születésének és cseperedésének is eszményi helyet biztosíthatnak.

Sündetektor Egyesület

A sün védett állat, éjszakai életmódot folytat. Dús aljnövényzetű, ritkás erdőkben, cserjésekben, települések környékén él, de belvárosi parkokban, sőt kertekben is gyakori vendég. Saját magunk is készíthetünk számára kényelmes búvóhelyet, a sünbarátok az egyesület honlapján és Facebook-oldalán segítséget is adnak hozzá.

Kapcsolódó
Kaktuszgombócként várják a karácsonyt a megmentett sünik
30-40 km körzetben több, mint másfél évtizede segítenek az állatoknak, így a süniknek is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik