Otthon készült vasárnapi ebéd

Tekerd fel a cukkinit és készíts mennyei cukkinis tócsniroládot

Öntsük a cukkinit új formába!

Vendégváráskor mindig nagy dilemma, hogy mit tálaljunk fel. Fontos, hogy lehetőleg mindenkinek elnyerje a tetszését, ne kelljen órákat tölteni miatta a konyhában és ha még előre el is készíthető, akkor az igazán jolly joker. Ezt mind „tudja” a cukkinis tócsnirólád, sőt, talán még nem is kóstolt senki ilyet korábban, így garantált a siker!

Cukkinis tócsnirolád

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 2 db tojás
  • 2ek liszt
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • bors
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 10 dkg szeletelt Ammerländer Jadegut sajt

Elkészítés

  • A cukkinit megmossuk, ha vastag a héja, akkor meghámozzuk és durvára reszeljük. Alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel és az oregánóval, azután sózzuk és borsozzuk.
  • A cukkinis masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy egy kb. 20×25 cm-es lapot kapjunk.
  • 180 °C-on 15-25 perc alatt készre sütjük (minél kevesebb benne a nedvesség, annál gyorsabban átsül).
  • Még melegen beterítjük a sajtszeletekkel, majd a sonkaszeletekkel és szorosan feltekerjük.
  • Langyosan szeleteljük.

Kapcsolódó
Sajtos-baconös táska, a gyors nassolnivaló
Pár perc munkával kész is az ízletes sós sütemény.

Szponzorált tartalom

A cikk az Ammerländer támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik