Otthon készült

Krémesen lágy sült fokhagyma, amivel megkoronázhatjuk a reggelit

nosalty
nosalty
Pirítósra vagy bagettre kenve isteni finom, de különböző receptekhez is fel lehet használni.

A sütőben sült fokhagyma krémesen lágy, ami pirítósra vagy bagettre kenve isteni finom, de különböző receptekhez is fel lehet használni.

A Nosalty egyszerű receptjével garantáltan finom és krémesen lágy sült fokhagymát készíthetünk.

Hozzávalók

  • 4 fej fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 ízlés szerint bors

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  • A fokhagymák külső, könnyen leváló fehér héját lemorzsoljuk, majd a tetejüket levágjuk.
  • Alufóliára tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Becsomagoljuk az alufóliába, majd egy tepsire tesszük, és 1 órát sütjük.
  • Sütőből kivéve hagyjuk 5-10 percet pihenni, majd friss bagettre kenve tálaljuk.
Kapcsolódó
Aranyat ér a konyhában a fokhagyma zöld hajtása
A szárához ritkán jutunk hozzá, pedig ízletes.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik