Szinte minden háztartásban elkészül hetente egyszer a rántott hús, de ha szeretnéd, hogy még finomabb legyen, akkor szórj a panírba egy kis szódabikarbónát, írta a Ripost.
A rántott hús akkor a legjobb, ha ropogós panír veszi körbe az omlós, puha hússzeletet. Elsőre talán bizarrnak tűnhet az ötlet, hogy szódabikarbónával rántsd a húst, de a végeredmény magáért beszél.
Ropogós panír recept
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- 1 tk szódabikarbóna
- Tisztítsd meg, klopfold ki a hússzeleteket, és sózd meg őket.
- Míg állnak egy picit, készítsd elő a panírt.
- A lisztet és a zsemlemorzsát tedd egy-egy mélyebb edénybe, a tojásokat verd fel egy mélytányérban.
- A felvert tojásba keverd bele a szódabikarbónát.
- Forgasd meg a húsokat a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában, majd gyorsan süsd ki őket forró olajban.
- Előfordulhat, hogy felfújódik a bunda, de annál finomabb lesz a rántott hús.
- Ha aranybarnára sültek a hússzeletek, konyhai papírtörlőn hagyd őket állni egy kicsit, hogy lecsöpögjön az olaj, és melegen tálald őket.
Mint azt megosztottuk, így készül a világ legkrémesebb burgonyapüréje, valamint azt is elárultuk, hogy mi a tökéletes pörkölt titka.

