Otthon készült

Pofonegyszerű trükk: egyszerű hozzávalón múlik a ropogós panír

getty images
getty images
Ha beveted ezt az apró trükköt a hagyományos hétvégi ebéd még finomabb lesz.

Szinte minden háztartásban elkészül hetente egyszer a rántott hús, de ha szeretnéd, hogy még finomabb legyen, akkor szórj a panírba egy kis szódabikarbónát, írta a Ripost.

A rántott hús akkor a legjobb, ha ropogós panír veszi körbe az omlós, puha hússzeletet. Elsőre talán bizarrnak tűnhet az ötlet, hogy szódabikarbónával rántsd a húst, de a végeredmény magáért beszél.

Ropogós panír recept

Hozzávalók:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg, klopfold ki a hússzeleteket, és sózd meg őket.
  • Míg állnak egy picit, készítsd elő a panírt.
  • A lisztet és a zsemlemorzsát tedd egy-egy mélyebb edénybe, a tojásokat verd fel egy mélytányérban.
  • A felvert tojásba keverd bele a szódabikarbónát.
  • Forgasd meg a húsokat a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában, majd gyorsan süsd ki őket forró olajban.
  • Előfordulhat, hogy felfújódik a bunda, de annál finomabb lesz a rántott hús.
  • Ha aranybarnára sültek a hússzeletek, konyhai papírtörlőn hagyd őket állni egy kicsit, hogy lecsöpögjön az olaj, és melegen tálald őket.

Mint azt megosztottuk, így készül a világ legkrémesebb burgonyapüréje, valamint azt is elárultuk, hogy mi a tökéletes pörkölt titka.

Kapcsolódó
Így lesz tökéletesen ropogós a sült krumpli
Ne kövesd el ezt a hibát sütés közben!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik