Vannak a karácsonynak jellegzetes sütijei, mint például a bejgli, a hókifli és a zserbó, és akadnak különleges édességei is. Utóbbiak közé tartozik a havas toboz, melynek a látványa is íncsiklandozó, hát még ha meg is kóstoljuk. A Ketkes megmutatja nekünk a receptet is. Amennyiben nem döntöttünk még a karácsonyi sütinkről, akkor ezt jó szívvel ajánljuk, annál is inkább, mert gyorsan és sütés nélkül elkészíthető.
Hozzávalók
A tésztához: 200 gr darált keksz, 4 ek méz vagy cukor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 2 csomag vaníliás cukor, 30 gr margarin, 6 ek sárgabaracklekvár, 6 csepp rum aroma
A díszítéshez: 10 dkg kakaós kagyló formájú gabonapehely
A hintéshez: kb. 6 ek porcukor
Elkészítése
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd kúp alakokat formázunk. A gabonapelyheket alulról felfelé indulva beletűzdeljük, majd porcukorral meghintjük.
Tálalásig a hűtőbe tesszük. A megadott hozzávalókból – a formák nagyságától függően – körülbelül 10 darab toboz készíthető el.