Otthon készült

Békebeli hókifli, a karácsony elhagyhatatlan sütije

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 12. 16. 16:57

A finomság bekerült a világ 50 legfinomabb sütije közé.
Korábban a témában:

A hókifli igazi karácsonyi sütemény, amit napokkal az ünnepek előtt elkészíthetünk, hiszen minden sütisdobozban eltöltött nap után porhanyósabb és finomabb lesz. Amint az megírtuk, az édességet a CNN szakírója beválasztotta a világ legfinomabb 50 sütije közé, most pedig a Ketkes segítségével receptjét is mutatjuk.

Budapest, 2017. október 18.
Az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevû süteménykollekció a budavári Korona Cukrászdában tartott bemutatón 2017. október 18-án. A hat darab desszertbõl álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában. A felsõ sorban balról jobbra az Anna-szelet, az Eszterházy-szelet, a Rigó Jancsi és Clara Ward nevû sütemény, valamint a Blaha Lujza-szelet, elöl balról az arisztokrata kuglóf, jobbról az indiáner látható.
MTI Fotó: Mónus Márton
Három magyar süti a világ legjobbjai között
Közülük az egyik nagy karácsonyi kedvenc.

Hozzávalók

25 dkg házi zsír, 2 dkg élesztő, 50 dkg finomliszt, 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, egy csipet só, 1,5-2 dl tejföl.

Elkészítése

A házi zsírt 10-15 percig jó habosra kikeverjük, ekkor finom selymes állaga lesz. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ezzel is jól elkeverjük. A finomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot , a vaníliás cukrot és az egy csipet sót. Ezt is összekeverjük és apránként hozzáadjuk a zsíros keverékhez, felváltva a tejföl adagolásával. Összedolgozva könnyű tésztát kapunk, amit egy éjszakán át a hűtőben pihentetünk.

Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük mákkal, dióval, gesztenyével vagy lekvárral. Félbehajtva kifli formájúra tekerjük, majd előmelegített sütőben takaréklángon aranysárgára sütjük. Gyorsan sül, mert vékony a tésztája! Ha készen van, melegében vaníliás porcukorban megforgatjuk.

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.