Életmód

Félmillió magyar embert ösztönöznek fogyásra

A Legfittebb település versenyt szakértő orvosi team dolgozta ki.

Újabb világrekord van készülőben: félmillió magyart ösztönöznének a fogyásra a „Legfittebb település” versenyben.

Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa: hazánkban évente több mint egymillió személy próbálkozik meg testsúly-csökkentéssel, de többségük nem ér el tartós eredményt. Ezen próbál egy teljesen új megközelítéssel segíteni a MediFitness™ Orvosi Diéta és Mozgásterápiás Team, a korábbi országos és Guinness rekordkísérletének továbbgondolása révén: szakértői csapatuk a szakmai szervezetekkel együttműködve kidolgozta a Kistérségi Fittségi Programot.

Tudományos bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a kedvezőtlen elhízási tendencia megállítható lenne a legnagyobb kockázatnak kitett 45-65 éves korosztály mozgásélményének életmódszintű javításával.

A team orvosi ellenőrzés alatt álló mozgásterápiás és diéta programot biztosít mindenkinek, akiket házi- vagy szakorvosuk résztvevőként benevez. A modell első állomása Budapest agglomerációs övezete és kistérségei lesznek.

Fotó: pixabay

A „Legfittebb település” háziverseny keretében a kistérségek akár egymással is vetélkedhetnek az elért mérési adatok alapján, az eredményekből pedig komplex statisztikák és tudományos publikációk is készülnek majd.

A testsúlycsökkentéssel próbálkozók sikeres öt százalékának vannak közös vonásai, többek között a környezet számára való példamutatás elemi vágya. Az igazán elkötelezett bűvös öt százalék országos szinten félmillió embert jelent, egy ilyen nagy közösség már valóban olyan véleményformáló hatással lenne, amely képes tömegeknek átadni a tudást és a lelkesedést – így akár népegészségügyi szinten is mérhető pozitív változásokat előidézni – nyilatkozott Dr. Englert Zoltán belgyógyász szakorvos, medical fitness specialista, a kistérségi program felelős vezetője szakember.

A cél elérését a szakmai stáb térítésmentes szűrőprogramokkal, egészségügyi és fittségi mérésékkel, elemzéseken alapuló mozgásterápiás, diétás és stresszkezelő ajánlásokkal támogatja, de a helyi fitnesztermekkel való együttműködés részeként ingyenes belépőjegyeket is biztosítanak a résztvevőknek.

A programról érdeklődni IDE KATTINTVA érhetők el bővebb információk.

Kiemelt kép: pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik