Életmód

Kidobott fenyőfákat keresnek kecskék etetésére

Téli vitaminpótlásnak kiváló.

Vízkereszt után vagyunk néhány nappal, a karácsonyi fenyők lassan minden otthonból kikerülnek az utcára. Talán kevesen tudják, hogy a kecskék imádják a tűlevelűt, és azok a gazdák, akik ilyenkor nagy mennyiségben hozzájutnak a kidobott fenyőkhöz, igazi csemegével szolgálhatnak a mekegő állatok számára.

Jól tudják ezt a Nógrád megyei Herencsény határában lévő Cservölgy Majorban is. A gazdák Facebook oldalukon tettek közzé felhívást az alábbi szöveggel:

Téli vitaminpótláshoz nagy mennyiségű fenyőfát keresünk (120-140 db). Ha tudtok jó és használható megoldást, várjuk: kit, hol, hány darab lenne…

Mindehhez mellékeltek egy cuki videót is, melyben a kecskék bizonyságot tesznek arról, hogy valóban szeretik a fenyőt, legyen az luc-, normand- fekete- vagy ezüstfenyő.

Téli vitaminpótláshoz nagy mennyiségű fenyőfát keresünk (120-140 db). Ha tudtok jó és használható megoldást, várjuk! (Kit, hol, hány darab lenne…)Update! Nagyon köszönjük a sok segítséget! Érdről és Diósdról kaptunk két nagyobb felajánlást, amely hatalmas segítség lesz a gyógyszer-mentes állományunknak ebben a hidegben.

Közzétette: Cservölgy Major – 2019. január 8., kedd

Amennyiben bárki segíteni szeretne, a közösségi portálon veheti fel a majorral a kapcsolatot.

Gazdálkodik a praxisát szüneteltető orvos
Az egyesület a vegyszer- és antibiotikum-mentes alapvető élelmiszerek előállítását nonprofit módon végzi a tagok számára.

Kiemelt kép: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik