Életmód

Így rajzol mosolyt az arcokra egy-egy szál virág

Élmény és csipetnyi varázs a szürke hétköznapokban.

Nőnap. Talán sokan divatjamúlt szokásnak tartják, mégis a gyengébb nem képviselői ma is boldogan fogadják a jókívánságokat vagy éppen a virágcsokrot. Kortól függetlenül.

Ahol minden tekintet mesél

Az idősek otthonában talán még nagyobb jelentősége van egy-egy szép gesztusnak. Itt szó szerint minden apróság számít, egy kedves szónak, egy mosolynak, egy simogató mozdulatnak is hatalmas ereje van.

A salgótarjáni Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Baglyaskő Idősek Otthona  szeretetteljes légkört teremt a szépkorúaknak. Az itt dolgozók szívügyüknek tekintik a gondoskodást. Nem csupán figyelmet és törődést kapnak az itt élők, hanem színes programokkal próbálják szebbé tenni a mindennapokat, az ünnepeket, így a Nőnapot is.

Fotó: Sokszínű Vidék

Nőnap alkalmából is élményt, csipetnyi varázst vittek a szürke hétköznapokba

A Mátranováki Férfikórus hangulatos műsorának köszönhetően perceken belül élet költözött az otthon aulájában. Voltak, akik a nosztalgiával fűszerezett előadás dalait, ha halkan is, de énekelni kezdték, sőt néhányuk arcára mosoly is rajzolódott. A Mátraszelei Lakásotthon  diákjainak szép és megható versekkel és nőnapi üdvözlőlapokkal teljes köszöntése után a salgótarjáni “Bázis” Jelenlétház humoros előadását tekinthették meg az idősek.

Mikor a mosoly ha lassan is, de kiül az arcokra

Fotó: Sokszínű Vidék
Fotó: Sokszínű Vidék

A műsor végén látva az arcokat elmondhatjuk, hogy nem csak egy szál virággal és egy üdvözlőkártyával gazdagodtak jelenlévők.

Müller Péter jól fogalmaz

„Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied.”

Óvoda az idősek otthonában: jó szívvel felnőni és mosolyogva megöregedni
Az amerikai Seattle nemes ügy mellé állt. Reméljük, sokan lesznek követői a jövőben.
Olvasói sztorik