Életmód

Meghódítja az Északi-sarkvidéket a fiatal magyar közgazdász

Valóra vált Varga Dávid álma: részt vesz az Északi-sarkkörön megrendezett szánhúzó versenyen.

Varga Dávid egyedüli magyarként vág neki annak a sarki expedíciónak, amely áprilisban indul. Célja, hogy a zord körülmények között kutyaszánon tegyen meg 330 kilométert 5 nap alatt a többi kiválasztott résztvevővel együtt, a 2019-es Fjällräven Polar  az Északi -sarkvidéken. Ez egy amatőröknek meghirdetett jéghideg kaland, kutyaszánhúzással fűszerezve. A fiatal közgazdász még soha nem hajtott kutyaszánt, de a kalandok megszállottjaként számtalan helyen megfordult, szereti a kihívásokat és a hideget is, ezért jelentkezett erre a versenyre.

A celldömölki születésű Dávid kampányolása a részvételért nagyon sikeres volt: az internetes szavazáson bejutott  27 éves fiatalember Közép-Európában a legtöbbet kapta, világszinten pedig a harmadik legtöbb szavazatot zsebelte be, így ő képviselheti hazánkat a nem mindennapi úton.

Leírhatatlan, amit éreztem. Nemcsak akkor, amikor hivatalosan is felkerült a nevem a Polar oldalára, hanem végig a kampány ideje alatt. Nehezen lehet szavakba önteni, hogy mit érez az ember, amikor ilyen mennyiségű kedves és támogató szót, kommentet, üzenetet, telefonhívást kap

– nyilatkozta a vaol.hu-nak a fiatalember.

A Fjällräven Polar expedicó során áprilisban 5 nap alatt 330 kilométert ftesz majd meg kutyaszánon -20 fok körüli hidegben.

Jövő szombaton már indul is Dávid Stockholmba, hogy a csapattársaival megismerkedjen. A hivatalos találkozó április 8-án lesz, de ők már két nappal korábban odautaznak, hogy  legyen idejük összebarátkozni. És mivel lehetőséget biztosítanak a szervezők a plusz két nap maradásra is, így Dávid még két napot kint tölt majd a túra végeztével egy kedves svéd ismerősénél.

Dávid sok edzéssel készül a szánhúzó versenyre, de a hidegre nem lehet felkészülni elmondása szerint. Bár nem is igen lesz ezzel probléma, hisz sok réteg, nagyon jó minőségű túraruhát kapnak az expedícióhoz a szervezőktől.

Fotó: Varga Dávid/Facebook
Fotó: Varga Dávid/Facebook

Vas megye is elköszönt szülöttétől, egy szerencsepatkót adtak neki ajándékba, amit ígérete szerint magával visz az útra.

Az a megtiszteltetés ért, hogy a szombathelyi Megyeházán megkaptam a megyei szerencsepatkót, amit természetesen magammal viszek majd az útra is. Így már biztosan könnyedén végigcsinálom az utat. Nagyon érdekes a patkó története, érdemes utánaolvasni

– írja Dávid Facebook-oldalán.

Szurkolunk neki, hogy eredményesen, és szép tapasztalatokkal gazdagodva térjen haza.

Kiemelt kép: Varga Dávid/Facebook

25 éve irányítja szánhúzó kutyáit a sokszoros bajnok
Az első szánját Schumacher ihlette, mára 160-szor állt dobogóra hazánk legeredményesebb kutyafogathajtója.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik