Életmód

40 felett a Föld körül: Attila tárgyak helyett élményeket gyűjt

A tárgyak idővel elhalványodnak és talán a feledésbe merülnek. Az utazások azonban olyan élményeket adnak, amiket sosem felejtünk el.

Több, mint 30 országban járt már, de még közel sem tartja elégnek, újabb és újabb felfedezni való helyeket keres Kelemen Attila, aki vallja, hogy 40 felett is ugyanúgy szabad, sőt kell vágyakozni az ismeretlen után, és ha a vágy megvan, el kell indulni, fel kell fedezni, élményeket kell gyűjteni.

Itthon vagy külföldön, mindegy. A világ ezernyi látnivalót tartogat, amit kár kihagyni. Hogy ez Cserkeszőlő, vagy egy mezítlábas park, Dubaj vagy Miami, az már ízlés dolga, a lényeg az, hogy bele kell vágni a kalandba.

Malaga Fotó: Kelemen Attila

A Sokszínű Vidék megkeresésére Attila arról beszélt, Olaszországot mindenképp látnia kell mindenkinek.

Nekem Capri az egyik nagy kedvencem, ott ünnepeltem a 40. születésnapomat, mert valami különleges helyre vágytam, és Capri tényleg az. Nem lehet betelni vele. Az ember csak néz és néz nagyra nyílt szemekkel, és azt érzi, ebből a helyből egyszer nem elég.  A sziget inspirált arra is, hogy kezdjek el blogot írni az utazásaimról.

Mint fogalmazott, nagyon szereti Amalfit is, ami igazán remek úti cél 40 felett. Ez az a hely, ahol nem elég csak úgy megállni, ahol érdemes eltölteni néhány napot. Élvezni a hangulatát, felfedezni a kis utcákat, sétálni a parton. A kikötő is tele van élettel. Ez a partszakasz számára Olaszország legszebb vidéke, ahol valaha járt.

Amalfi Fotó: Kelemen Attila

Prága is egyértelműen helyet érdemel a legszebb helyek listáján. Azonban szerinte ha már valaki a cseh fővárosban jár, érdemes a szokásos látnivalókon túl megismerni Prága azon arcát is, amit a gasztronómiai, a társasági élet alapján mutat.

A sörsajtnak nincs párja, ami tulajdonképpen sajt, amit mustárral, aprított vöröshagymával, csípős paprikával, 4 cl barna sörrel és kenyérrel tálalnak. A sajton kívül mindent össze kell keverni és rákenni a kenyérre, amelyre mehet a sajt. Nagyon-nagyon büdös, de legalább annyira finom is

– mesélte lapunknak a világjáró férfi.

Fotó: Kelemen Attila

Attila szerint minden ország más és más. Különbözőek a gazdasági, a kulturális körülmények, a szokások. A skandináv országokban sokkal segítőkészebbek az emberek, a britek sokkal nyugodtabbak, az olaszok sokkal pezsgőbb életet élnek, és még lehetne sorolni.

De azért itthon az igazi. Magyarország igazán színes, és aki nyitott szemmel jár, sok izgalmas dolgot talál.

Ha a szívemre hallgatok, az én kedvencem itthon Sopron. A Tűztorony, a belváros hangulata, a Várkerület, a Löverek, a Tastevino finom pezsgői és borai, vagy a számomra 20 éve kihagyhatatlan VOLT fesztivál mind olyan élmények, amelyeket érdemes megtapasztalni.

Attila szerint az embereknek érdemes volna jobban odafigyelni a másikra, és ezt nem a szokásos közhely módon érti, hanem valóban arra, amit jelent.

Sajnos óriási érdektelenséget tapasztalok itthon, igaz ez a mindennapokban és az üzleti éleben is. Jó lenne, ha ez másképpen lenne

– mondta.

Benalmadena Fotó: Kelemen Attila

Kelemen Attila úgy érzi, ha valaki felteszi magának a kérdést 40 felett, hogy mit kapott a 25. vagy a 30. születésnapjára, nagy valószínűséggel nem emlékszik már rá.

A tárgyak idővel elhalványodnak és talán a feledésbe merülnek. Az utazások azonban olyan élményeket adnak, amiket sosem felejtünk el. Egy rövid kirándulás, egy néhány napos utazás többet érhet, mint egy új telefonon, egy óra vagy egy újabb autó. Javaslom mindenkinek, hogy a tárgyi ajándékok helyett menjenek el kirándulni, gyűjtsenek élményeket

– teszi még hozzá Attila, aki blogjában továbbra is azon lesz, hogy kaput nyisson a világra, és bemutassa azokat a helyeket, amiket érdemes megnézni mindenkinek – akár 40 felett is.

Ajándékozzunk élményt: turistacsalogató gyöngyszemek Északkelet-Magyarországon
Kevésbé ismert, mégis különleges úti célokat ajánlunk, nem csak Valentin-napra.

Kiemelt kép: Kelemen Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik