Életmód

Dalra fakadt születésnapján a 108 éves vértesszőlősi üknagymama

Hatalmas tortával köszöntötték a település legidősebb lakóját.

Vértesszőlős legidősebb polgárát, Ocskay Rudolfné Annus nénit köszöntötték a minap a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Vértesszőlősi Segítő Szolgálatának (TJ ESZI) munkatársai, a klubtagok és a település vezetője. Annus néni megkóstolta a szülinapi tortát, koccintott pezsgővel, és még egy szlovák dalt is elénekelt, írja a kemma.hu.

Annus néni 1911. augusztus 13-án született Vértesszőlősön, ma unokájával él a községben.

Elsőszülöttként érkezett a négy lány- és három fiútestvér előtt, de mára egyedül maradt. Hat elemi után került Pestre tizenhárom évesen, ahol segített egy családnak a ház körül, majd cselédlányként helyezkedett el. A mai napig jó szívvel emlékszik rájuk, de a honvágya hazahozta. A plébánián dolgozott, majd 1931-ben férjhez ment a falubéli asztalosmesterhez, Rudolfhoz.

Két éve így köszöntötték őt

Három gyermekük született, két lány, és egy mindössze hét hónapot megélt fiú. Időközben már a lányait is eltemette. Férje 1966-ban hagyta magára, és távozott el az élők sorából betegeskedés után az életkedvét és vidámságát a mai napig irigylésre méltón őrző Annus nénit. 1972-ig dolgozott a helyi óvodában, azóta nyugdíjas, és unokájával, Jánossal él. Annus néninek két unokája, négy dédunokája és két ükunokája van.

Így dalolt mostani köszöntésén a 108 éves néni

Az ünnepelt, miután elfújta a tortán lévő számgyertyákat, pezsgővel koccintott a hetven-nyolcvanéves klubtagokkal, aztán pedig dalra fakadt: egy szlovák dalt énekelt el az ünnepelt.


Kiemelt kép: Youtube.com/KEMMA

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik