Életmód

Lemondanak a németek a karácsonyi fényekről?

Egy közvéleménykutatás eredménye szerint a klímavédelem miatt csökkentik otthonaikban a karácsonyi díszkivilágítást a németek. Sokan a karácsonyi fények teljes elhagyását tervezik a jövőben.- írja az MTI.
A válaszadók 57 százaléka mondta, hogy csökkenti a karácsonyi díszkivilágítást az ünnepek alatt és arra is gondolt már, hogy azt teljesen elhagyja a jövőben – ismertette a YouGov által végzett reprezentatív felmérést a megrendelő dpa német hírügynökség.

A felmérésben részt vevők 11 százaléka válaszolta, hogy már idén sem használ karácsonyi fényeket a klímaválság miatt, tíz százalék pedig ezt tervezi a jövőben.

A karácsonyi fények visszafogása idén a válaszadók 12 százalékának terve, 23 százalékuk ezt a lépést a következő karácsonyoktól tervezi.

Ugyanakkor a válaszadók 35 százaléka azt állította, hogy nem akar szakítani a karácsonyi kivilágítással. A vélemények megoszlanak abban, hogy általában kevesebb karácsonyi fény jelenjen-e meg az épületeken és az utcákon: a felvetés mellett és ellene is 44 százalék foglalt állást.

Címlapfotó: pixabay.com/ Couleur

Rekordforró évtizedet zárhat a Föld
Az elmúlt tíz év lehet a Föld eddigi legmelegebb évtizede a rendszeres mérések kezdete óta.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik