Életmód

A magyar nő, aki egy faluban él Andrea Bocellivel

A település egyetlen magyar lakosa, Viki, aki többször is találkozott már a híres tenorral.

Toszkána mesés szépségű táj. A számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő város egész évben vonzóvá teszi a turisták számára. Nevezetes a borvidékeiről, a gasztronómiájáról, de néhány ismert ember neve is összekapcsolódik a vidékkel.

Ilyen a tenorista Andrea Bocelli is, aki a toszkán faluban, Lajaticóban született, és kevés szabadidejét ma is a 800 fős kis településen tölti, írja a Meglepetés magazin csütörtökön megjelenő száma.

A település egyetlen magyar lakosa, Viki, aki 20 évvel ezelőtt egy hétre érkezett egy fiú miatt, és Toszkánában ragadt.

Terhességem idején költöztünk Lajaticóba. Tudtam, hogy Andrea Bocelli is itt született, odaköltözésünk idején kétszer össze is futottam vele, sőt, a helyi gyógyszerész esküvőjén is láttam, ami akkor őszintén meglepett. Máshol világsztár, de itt sztárallűröktől mentes, átlagos életet él, sima lakosnak számít

– mondta el Viki a Meglepetés magazinnak.

Lajaticóban szinte megállt az élet. Mindenki ismer mindenkit, mint egy nagy családban. Egy villanyszerelő, egy vízvezeték-szerelő és mindössze két kávézó van, az élet a főtéren zajlik. Azonban évente egyszer a Bocelli koncertre felépül egy színpad, ez a Teatro Del Silenzio, ahol a tenor nagykoncertet ad. Ilyenkor Andrea gyakrabban megfordul a faluban, olykor lóháton, máskor autóval érkezik.

Bocelli lóháton a faluban – Fotó: Meglepetés

Főképp a tavaszi és őszi időszakban lovagol előszeretettel, ilyenkor egy kitérdesedett nadrágban, lovaglócsizmában, sima pólóban gyakran össze lehet vele futni a faluban. Ha betér a helyi kávézóba, a helyiek nem rohannak oda hozzá, annál inkább a turisták. Nagyon kedves, megáll, fotózkodik és szívesen beszélget is

– mondta el a tenorról Viki, aki azt is elmesélte, hogy a Bocelli család régi házában jelenleg a sztárépítész testvére él a családjával és az édesanyjukkal. A család szőlőtermesztéssel és borászattal is foglalkozik, de vezetnek egy éttermet is, melynek emeletén van a Bocelli-múzeum, ahol Andrea Bocelli gyerekkori hangszerei, lemezei, elnyert díjai, fellépőruhái kaptak helyet.

A tenornak is van saját háza a faluban, ami, bár mindenki azt hinné, nem egy kacsalábon forgó palota, csak egy tipikus toszkán kőház a dombtetőn. A ház egy most is működő gazdaság, aminek az udvarán traktorok állnak, van lovardája, szőlőültetvénye és rengeteg olajfája is. A tenor és családja – felesége, kislánya, fia – szívesen időznek ott.

Andrea Bocelli hétköznapi életéről bővebben a Meglepetés magazin csütörtöki számában olvashat.

Kibérelheted a Napsütötte Toszkána villáját
Az olaszországi Cortona városában található Villa Laurát a közelmúltban felújították, és egy igazi toszkánai gyöngyszem vált belőle. 

Kiemelt kép: Meglepetés magazin

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik