Életmód

Számítanak a fiatalokra a klímavészhelyzet kezelésében

Az európai szervezet ötleteket, javaslatokat gyűjt a klímaváltozás elleni hatékony fellépéshez.

A  Generation Climate Europe  (GCE) a legfőbb európai szinten működő, fiatalok által irányított szervezetek és hálózatok első környezeti koalíciója, írja a Greenfo.

A GCE azon dolgozik, hogy a fiatalok véleményét és igényeit európai szinten is meghallják és figyelembe vegyék. A klímavészhelyzet gyors és erőteljes lépéseket kíván, amely nem történhet meg a fiatalok bevonása nélkül, hiszen ők a jövő. Éppen ezért ez a környezeti koalíció az európai döntéshozókat kívánja megszólítani, hogy képviselje a fiatalok változtatásra irányuló törekvéseit és javaslatait.

Klímavészhelyzetre figyelmeztet a világ 11 ezer tudósa
Mélyreható és hosszú távú változások nélkül a világ kimondhatatlan emberi szenvedésekkel néz szembe.

2020. április 1-ig egy angol nyelvű KÉRDŐÍV kitöltésével bárki elmondhatja javaslatait, véleményeit, ötleteit a klímavészhelyzet kezelésével kapcsolatban. Nyáron az EU Éghajlati Ifjúsági Csúcstalálkozóján (European Youth Summit on Climate) ezek a vélemények is a döntéshozók elé kerülhetnek.

A beérkező válaszok alapján egy tervezet készül majd, amely elvárásokat és ajánlásokat fogalmaz meg az igazságosan fenntartható gazdaság és társadalom, illetve az arra való átállás kapcsán.

Kiemelt kép: Pixabay

10+1 riasztó tény, hogyan teszi tönkre a klímaváltozás az emberi testet
A kutatások szerint az öt év alatti gyerekek egészségét terheli meg legjobban a klímakatasztrófa.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik