Életmód

Koronavírus: civil közösség alakult Zalaegerszegen az idős emberek segítésére

Néhány óra alatt megmozdult a város, sokan segítő kezet nyújtanának.

A koronavírus miatt a kormány által kihirdetett vészhelyzet alapjaiban rengette meg az ország mindennapjait. A járvány további terjedését és megfékezését célzó rendelet következtében érezhetően és jól láthatóan szokatlan fordulatott vett az élet.

Mivel a koronavírus-járvány leginkább az időseket veszélyezteti, a kormány külön felhívást tett közzé, hangsúlyozva az idős embereknek nyújtott segítség fontosságát.

Zalaegerszeg lakói gyorsan vették is az üzenetet, és március 14-én délelőtt a Facebookon “Zalaegerszeg összefog” elnevezéssel csoportot alakítottak. Azóta folyamatosan csatlakoznak a kezdeményezéshez a jóérzésű emberek.

Szeretnénk lehetőséget biztosítani minden segítő szándékú embernek, hogy segítséget nyújtson vagy segítséget kérjen a kialakult helyzetben! Most kell az összefogás! Segítenél idős embereknek bevásárolni, postára menni, gyógyszereket kiváltani? Zalaegerszeg most (is) összefog!

– írták felhívásukban.

A csoportban közvetlenül lehet felajánlani a segítséget, illetve segítséget kérni, ez alapján lépnek kapcsolatba az érintettekkel – az első segítségnyújtók már meg is tették ezt.

Zalaegerszeg, emeljük kalapunkat!

Kiemelt kép: Pixabay

Ha hiánycikk a kézfertőtlenítő, készítsd el magad
Csak néhány hozzávaló, és máris megvan a tökéletes fertőtlenítőszer.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik