Életmód

Tíz tonna almát küldött a honvédségnek egy vállalkozó

A járvány idején az embert próbáló helytállásban fontos a magyar honvédek fizikális és mentális egészségének megőrzése.

Tíz tonna almát ajánlott fel a Magyar Honvédség számára Bíró Csaba vállalkozó. A rakományt szállító kamion március 25-én, szerdán gördült be a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájába, ahonnan az elosztás után szállították tovább tizenöt helyőrségi alakulathoz, írja a Honvédelem.

Fotó: You Tube

A koronavírus-járvány megfékezése fokozott figyelmet és embert próbáló helytállást igényel, amelyben kiemelten fontos a polgárok védelmét biztosítók, köztük a magyar honvédek fizikális és mentális egészsége

– nyilatkozta a portálnak Bíró Csaba.

Fotó: You Tube

Március 26-án a reggeli órákban érkezett meg az MH Pápa Bázisrepülőtérre az almaszállítmány. Védőfelszerelésben, a higiéniai és járványügyi előírásokat maximálisan betartva Némethy Tamás törzszászlós, az MH PBRT vezénylőzászlósa és Csombó József százados, logisztikai főnökhelyettes vette át a rakományt az étkezde munkatársaival.

Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, és az ilyen emberi gesztusok mutatják meg igazán, hogy nehéz körülmények között is kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mi, katonák továbbra is ott segítünk, ahol szükség van ránk. Nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzetben, hanem mindig hazánkat és a magyar embereket szolgáljuk

– mondta el Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese.

Fotó: You Tube

Valkovics Tamás alezredes, kiemelt logisztikai főtiszt is köszönetét fejezte ki a Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ parancsnoksága és személyi állománya nevében a felajánlásért.

A jó szívvel adományozott gyümölcsök segítik az utcákon járőröző vagy egyéb feladatokat ellátó katonák vitaminpótlását, hogy továbbra is éjjel-nappal készen állhassanak a civil lakosság segítésére.

Kiemelt kép: You Tube

Időpocsékolásnak tartotta a világ a kézmosást. Semmelweis Ignác rájött az ellenkezőjére
A világhírű magyar tudóst ma már az anyák megmentőjeként tartják számon, de saját korában senki nem hitt neki.
Olvasói sztorik