Életmód

Trombitaszóval jelzi érkezését egy postás Pécsen

A város másik két körzetében a kézbesítők síppal teszik ugyanezt.

A Magyar Posta logója az elmúlt évtizedek-évszázadok során sokat változott, de egy dolog állandó maradt: a postáskürt. Nem véletlenül, hiszen a kürt szinte az egész világon összeforrt ezzel a hivatással, igaz, ma már a kézbesítők helyette inkább a kapucsengőt használják. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez nem elég, írta a Bama.

Hungarikum lehetne az utolsó lovas postakocsi
Gátéron működik az ország egyetlen, egyben utolsó lovas postása.

Újhegyen, Pécs egyik családi házas övezetében a házakhoz többnyire kert is tartozik, ahol gyakran tartózkodnak az emberek, és ilyenkor a házban megszólaló kapucsengőt sokan nem hallják meg. Ugyanakkor az is előfordul, hogy nincs, vagy nem működik a csengő.

Józsa Gergely a nem túl elegáns kiabálás helyett sokkal szebbnek és figyelemfelhívóbbnak tartja a trombitálást, így jó két hónapja trombitaszóval jelzi érkezését a porták előtt. A hangszer dallamaira mindenki felkapja a fejét.

Az emberek először nagyon meglepődtek, de örömmel fogadták. Tetszik az ott lakóknak az ötlet, szeretik a trombita hangját, és ami még fontosabb, jobban hallják az érkezését

– mondta a portálnak a postás.

A csengők problémáira és hiányára másutt is felfigyeltek a városban. Pécs másik két körzetében a kézbesítőtők sípot használnak, hogy jelezzék, ha megérkeztek.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: MTI/Balázs Attila

Ilyen ötletes postaládát még nem láttunk az országban
Bádogember várja egy tiszafüredi ház előtt a postai küldeményeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik