Életmód

Egy spanyol iskolában vasalni és főzni tanítják a fiúkat

Ugyan a világ számos pontján kizárólag a nőkre hárul a házimunka jelentős része, mindenkinek részt kell vennie abban és időben el kell sajátítania az alapvető készségeket, amire egy háztartásban szükség lehet. Ez a filozófiája egy spanyolországi összevont általános és középiskolának.

A Bored Panda cikke szerint a Vigo városában található Colegio Montecastelo úgy harcol a nemek közti egyenlőtlenség ellen, hogy a fiatal fiúkat megtanítják többek közt takarítani, főzni, vasalni de még varrni is.

Fotó: Colegio Montecastelo

A program célja, hogy a fiúk önállóbbá váljanak és be tudjanak segíteni a házimunkában a nőknek.

A gyerekeket többek közt önkéntesek tanítják az otthoni feladatok elvégzésére, de sok fiú édesapja is beszáll a tanulási folyamatba.

Fotó: Colegio Montecastelo

A Bored Panda megkeresett egy párkapcsolati szakértőt a témakörben. Dan Bacon arról beszélt, egyáltalán nem férfiatlan, ha valaki besegít a párjának a lakásban.

Ha valakinek azt sugallják az ösztönei, hogy többet kellene vállalnia a házimunkából, akkor tegye. Csinálja meg azért, mert szereti a másik felét, és nem szeretné plusz stressznek kitenni ebben a nehéz időszakban

– magyarázta.

Hozzátette, ha egy nő észreveszi, hogy a férfi az átlagosnál többet segít neki, akkor szeretettel kellene meghálálnia, nem szabad magától értetődőnek venni azt.

Az igazság az, hogy egy párkapcsolatban sem a férfinek, sem a nőnek nem szabad magára vállalnia teljes egészében semmit

– fogalmazott.

A program egyébként vegyes érzelmeket váltott ki az emberekből. Valaki szerint ez a tökéletes módja, hogy felkészítsék az életre a fiúkat, mások szerint ezeket a dolgokat otthon kellene megtanulniuk a szüleiktől.

Ehető oktatás: ahol az iskolában maguk termelik az ebédhez valót, és el is készítik azt
Egy iskola, ahol a kertészkedésre, a főzésre és az egészséges ételekre összpontosítanak.

Kiemelt kép: Colegio Montecastelo

Olvasói sztorik