Életmód

Indonéziában kötöttek házasságot a járvány miatt ott ragadt magyar fiatalok

@Tropicexplorers
@Tropicexplorers
Eredetileg két hónapot szándékoztak Balin tölteni, mégis, már több mint egy éve élnek a távoli szigetvilág kellős közepén.

Fogalmazhatnánk úgy, hogy szedték a sátorfájukat, és odébbálltak, Menyhárt Anett (32) és Adorján Loránd (34) története azonban cáfolja a régi mondást. Ők tudatosan indultak el a nagyvilágba, ám a nagybetűs élet, egészen pontosan a koronavírus-járvány felülírta eredeti elképzelésüket.

@Tropicexplorers

Ma már azt mondják, örömükre, de vajon mindenki így gondolkodott volna akkor, amikor az indonéziai Bali szigetén azzal szembesül 2020 tavaszán üdülése közben, hogy a világ bezár. Se ki, se be. Balin se.

Eredetileg két hónapot szándékoztak Balin tölteni, mégis, már több mint egy éve élnek a távoli szigetvilág kellős közepén. Ennyi idő viszont elég volt arra, hogy eldöntötték: Bali – mindentől függetlenül – a jövőben is életük meghatározó helye lesz.

2015-ben mindketten felmondtunk munkahelyünkön, mert meguntuk az alkalmazotti létet, és úgy döntöttünk, hogy a magunk urai leszünk. Nem sokkal később támadt az az ötletünk, hogy költözzünk Délkelet-Ázsiába, mert imádjuk a trópusi környezetet, utazásaink közben pedig a munkánkat is tudjuk végezni

– mesélt az előzményekről Anett.

@Tropicexplorers

2016-ban létrehozták Motion Flow Media vállalkozásukat, mellyel azóta is kínálnak kreatív digitális megoldásokat ügyfeleik számára szerte a világon, úgy mint közösségi média menedzsment, fotózás (enteriőr, táj, életmód, termék), film- és animáció készítés,  webdesign és branding.

2019 januárjában hagytuk el Magyarországot, hogy elkezdjük felfedezni a világot. Elsőként Thaiföldön kalandoztunk, majd bejártuk a környező országokat. Annyira megszerettük Ázsiát, hogy egy gyors év végi karácsonyi hazalátogatás után jöttünk is vissza. Tavaly február elején érkeztünk Balira, szinte éppen akkor, amikor elkezdődött a koronavírus-járvány. Szerettünk volna innen tovább utazni, de a Covid felülírta elképzeléseinket, s ma ezt már a legkevésbé bánjuk. Nagyon megszerettük Balit, a bennünket körbeölelő környezetet, az itt élő embereket

– kapcsolódott a beszélgetésbe Loránd.

@Tropicexplorers

Az elmúlt egy évben megtalálták az egyensúlyt a munka és a kikapcsolódás között. Ezt erősíti, hogy létrehozták indonéz cégüket, melyben helyi embereknek is szeretnének munkát adni. Szabadidejükben igyekeznek felfedezni a sziget megannyi csodálatos szegletét, a gyönyörű vízeséseket, a csodálatos dzsungeleket, a buja rizsföldeket. Mindennapjaikról a @Tropicexplorers Instagram-oldalukon rendszeresen beszámolnak, és utazási tippeket is adnak az érdeklődőknek.

Ha már Balin maradtunk, úgy döntöttünk, hogy a 2020-as évet egy felejthetetlen eseménnyel koronázzuk meg. 13 éve együtt vagyunk; terveztük, hogy összekötjük az életünket, de sosem volt prioritás az esküvő. Örülünk, hogy végül itt Indonéziában kimondtuk a boldogító igent

– emlékezett a tavaly decemberi nagy napra az ifjú férj.

@Tropicexplorers

Mindig egy mezítlábas esküvőről álmodoztak, és ez most valóra vált. November végén jelentették be házasságkötési szándékukat, melyhez szerencsére időben sikerült minden szükséges dokumentumot és engedélyt beszerezniük. Röpke másfél hetes szervezést követően, két jelentős munkájuk közben mintegy közös karácsonyi ajándékként december 20-án összeházasodtak. A közvetlen családtagok, rokonok, barátok akkor koccinthatnak a frigyre, ha a fiatal pár hazalátogat.

Júliusban – ha a járványhelyzet engedi – Magyarországra érkezünk, és akkor mindent bepótolunk. Néhány hónapon át Európában is szeretnénk utazgatni, majd azt követően visszarepülünk Balira, ami jelenlegi szándékaink szerint az elkövetkező években a központunk lesz

– mondta érdeklődésünkre Anett.

@Tropicexplorers

Az ifjú pár gyakran költözik új helyre, hogy minél többet lásson Bali csodáiból. Jelenleg a sziget középső részén, Ubudban élnek, mely csendesebb a szörfözni és bulizni vágyók körében népszerű Canggunál. Ahogy mondják, mindegy, hol telnek a napjaik a távoli szigeten, ha beköltöznek valahová, arra mindig otthonként tekintenek.

Eddigi utazásaik szép pillanatairól képgalériánkban láthatók gyönyörű felvételek

Galéria
Kapcsolódó
Elmentek nászútra és vállalkozók lettek a Kanári-szigeteken
Olykor háborgó óceánt, sziklás, fekete-homokos tengerpartot, hegyeket, erdőket és nyüzsgő tengerparti életet kínál Tenerife.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik