Életmód

100 maratont futott le 20 év alatt a 70 éves szupernagyi

Kitartása és ereje páratlan, élvezi élete naplementéjét.

Szupernagyinak nevezték el azt a 70 éves kínai nőt, aki az elmúlt két évtizedben több mint 100 maratont teljesített.

A legtöbb ember nyugdíjba vonulása után a nyugodt életet választja, de a liaoningi lakhelyű Wang Lang biztosan nem tartozik közéjük. Csak 50 éves korában kezdett el futni, hogy megőrizze a formáját, de hamar rájött, hogy ez a szenvedélye.

Első maratonját 2004-ben futotta, és azóta sem állt le, több mint 100 befejezett maratont tudhat a magáénak.

Új rekord is köthető a nevéhez: ő a legidősebb ember, aki valaha 40 órán belül teljesítette a 168 kilométeres Liaoning-maratont, írja az odditycentral.com.

Kapcsolódó
Világcsúcsot sétált Szent Márton Útján a kalocsai tanár
40 nap alatt gyalogolt 2000 kilométert a zarándokúton.

Hogyan marad 70 évesen valaki megfelelő formában ahhoz, hogy teljesítsen egy ekkora távot, amit a nála sokkal fiatalabbak sem tudnak befejezni?

Wang Lang a hét hat napján legalább 20 kilométert fut, vasárnap pedig fut még néhányat hosszútávfutó klubja tagjaival.

Leginkább a hegyi utakat rója szülőföldjén, Liaoningban, de télen, amikor az időjárás nem engedi, aszfaltozott utakon fut. Átlagosan minden évben 7 hónapot fut a hegyekben és 5 hónapot az úton.

Wang a hegymászás rajongója is.

Részt vett a Taishan Nemzetközi Hegymászó Fesztiválon, ahol a 27. helyet sikerült elérnie a több ezer résztvevő közül. Sőt, egyszer egy extrém kihívásban is részt vett, ahol 208 pályát kellett végigfutnia, miután 48 órán keresztül ébren maradt.

Figyelemreméltó, hogy Wang Lang az évek során szinte semmilyen sérülést nem szenvedett a térdén vagy a bokáján, amit ő a kemény gyermekkorának tulajdonít, ami megkeményítette mind a testét, mind a lelkét.

Egyetlen komoly problémája a szemét érintő szürkehályog. Ennek az akadálynak a leküzdésére a Liaoning maratont egy fényszóró szemüveg segítségével fejezte be, aminek segítségével jobban látta az utat.

Wang Lang határozottan hisz abban, hogy az életkor csak egy szám, és azt tervezi, hogy folytatja a maratonokat és élvezi élete naplementéjét, amíg az egészsége megengedi.

Kapcsolódó
84 nap alatt 2116 kilométert gyalogolt mezítláb
Közben adományokat gyűjtött rászoruló gyerekek számára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik