Életmód

Megindító gondolatokkal búcsúzott kedvencétől a híres kutyadoki

Facebook/Cesar Millan
Facebook/Cesar Millan
"Ez a legnehezebb dolog az életben, különösen, ha szeretsz valakit, aki óriási hatással volt a világodra."

Cesar Millan, a híres kutyadoki nehéz napokon megy keresztül, hiszen meghalt legjobb társa és barátja, kedvenc kutyája, Junior .

Játssz minél többet, és fedezd fel az életet!

E gondolat jellemezte a legjobban Juniort. Szerette az életet, és szeretett élni, de eljött a búcsú ideje, és július 21-én örök álomra hajtotta fejét.

Rettentően nehéz időszak ez most, hiszen 15 éven át nem volt nap, melyet kutya és gazdája ne töltöttek volna együtt- írja a kutyabaráthelyek.

Cesar Millan, megható videóban emlékszik vissza hű társára, attól a pillanattól kezdve, hogy előző kedvence, Daddy kiválasztotta számára a kajla kölyköt. Azon a bizonyos napon több kutyával is megismerkedtek, ám a “mester” tudta, hogy egy különleges négylábút keresnek.

Séta közben Daddy egyikükre morgott, a másikat figyelemre se méltatta, de a hamvasszürke kiskutya láttán felcsillant a szeme. Összeérintették orrukat, így jelezve szeretett gazdájának, hogy ő a kiválasztott.

Daddytől, a 16 éves amerikai pitbull terriertől 2010-ben búcsúzott el.

Hiánya hatalmas űrt hagyott Millan szívében, hiszen hosszú évekig volt társa és segítője, aki fontos szerepet kapott a Csodálatos kutyadoki című sorozatban is.

Ezt az űrt töltötte be a hófehér mellényes pitbull, Junior, aki kölyökkorától a kutyaoktató mellett cseperedett.

Számtalanul sok vidámságot hozott az életükbe, általa újra örömet leltek az apró dolgokban, közelebb kerültek igazi önvalójukhoz és lelkükhöz is. Junior mindig imádott játszani, nagyokat pancsolni a vízben és hatalmas lelkesedéssel fedezte fel a világot.

Akivel csak találkozott, mindenkivel megtalálta a közös hangot. Ő volt az a négylábú segítő, akit Cesar mindenhová magával vihetett, a rehabilitációs foglalkozásoktól kezdve a felvételeken és tanfolyamokon át még az élőshowkra is gyakran elkísérte gazdáját.

Fantasztikus természete emberek millióit érintette meg, meghurcolt fajtájának nagykövete lett, és visszaadta a pitbullok iránt érzett bizalmat.

Emlékeztet arra, hogy nem a fajta számít, hanem a kutya és az ember, aki mellette áll. Ahogy Cesar vallja, véletlenek nem léteznek, és ha kellő bölcsességgel rendelkezünk, akkor tudjuk:

Sohasem olyan kutyát kapsz, amilyet elképzelsz magadnak, hanem olyat, amilyenre szükséged van.

Kapcsolódó
27 szoborral tiszteleg négylábú barátaink előtt a világ legkutyásabb szökőkútja
És egy rémült macskát is találni az alkotások között.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik