Mozaik

Kutya talált rá a fészekből kipottyant sasfiókára

KNP/Facebook
KNP/Facebook
A szerencsés megtalálás után a fióka visszakerült a fára időközben visszahelyezett fészekbe.

Solton az idén egy új parlagi sas fészek épült, melyet a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai folyamatosan figyelemmel kísértek, így tudtak a fiókáról is, ami kikelt a fészekben.  Június utolsó hétvégéjének vihara azonban leverte a fészket, és a fióka is eltűnt, írta meg a knp.hu.

Kapcsolódó
Költőfalat kaptak a partifecskék és a gyurgyalagok a Kiskunságban
Az elmúlt években több hasonló partfal készült az országban.

A természetvédelmi őrök keresték a fiókát, de a sűrű növényzetben se aznap, se másnap nem találták meg.

Én is kerestem a fiókát, de én sem találtam a sűrű növényzetben, így kollégám Kis Viktor és Samu, a méreg- és tetemkereső kutya segítségét kértem. Viktorék péntek reggel jöttek keresni a fiókát, de nem sok reményt fűztünk ahhoz, hogy élve kerül meg. Szerencsére Samu rövid időn belül megtalálta a sértetlen fiókát a gabonatábla szélén

– mondta el Sápi Tamás természetvédelmi őr.

KNP/Facebook

Samu, az igazgatóság méreg- és tetemkereső kutyája a PannonEagle LIFE program jóvoltából 2017-óta áll a Természetvédelmi Őrszolgálat kötelékében. Feladata, hogy felderítse mérgezés vagy egyéb bűncselekmény áldozatául esett védett és fokozottan védett fajok tetemeit és a mérgezett csalétkeket.

KNP/Facebook

A szerencsés megtalálás után a fióka gyűrűt kapott, majd visszakerült a fára visszahelyezett fészekbe, ahol szülei gondosan etetik most is.

KNP/Facebook
Kapcsolódó
8 ok, amiért hálásak lehetünk kedvenc kutyáinknak
A kutya az ember egyik legjobb barátja és nem véletlenül.
Olvasói sztorik