Életmód

Dübörög a mentőmellényt népszerűsítő kampány a Balatonnál

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata/Facebook
Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata/Facebook
Különös hangsúlyt kapnak a figyelemfelhívások strandokon, forgalmas közutak mentén, valamint a part mentén elérhető ingyenes wifi hálózaton is.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) és az Élmény Balaton különleges akcióba kezdett, melynek célja a mentőmellény, úszást segítő mellény viselésének népszerűsítése a Balatonon, írja a vizimentok.hu.

Kapcsolódó
Balatonkenesén megválasztják az ország lecsóját
Tavaly egy különleges babos lecsó nyerte a versenyt.

Ebből a célból közös kisfilm is készült, és sajtótájékoztató keretein belül egy merőben újfajta, akár egyes mentési feladatokban is használható high-tech vízibiciklit is bemutattak.

Az #EgyEletemEgyMellenyem kampány mellé többen is csatlakoztak.

Azt gondoljuk, hogy balatoni vállalkozásként kötelességünk segíteni a helyi szervezetek munkáját, főleg a vízimentőkét, hiszen emberéletek múlhatnak ezen. Másrészt felelősen gondolkodó emberként, családapaként, cégvezetőként úgy érzem, mindent meg kell tennünk azért, hogy elkerülhetőek legyenek az értelmetlen halálesetek a Balatonban fürdőzők, sportolók körében. Így nem is volt kérdés, hogy a legújabb, „Egy életem, egy mellényem!” kampányuk mellé is felsorakozunk támogatóként

– mondta az Élmény Balaton vezetője, Bodnár András, aki egyben Mentőmellény Nagykövet is.

A kampányban különös hangsúlyt kapnak a figyelemfelhívások strandokon, forgalmas közutak mentén, valamint a part mentén elérhető ingyenes wifi hálózaton is.

A VMSZ folyamatosan fejleszti járműveit, eszközparkját, mindig keresik azokat a technikai, technológiai újításokat, melyek segítségével még hatékonyabbá tehetik a vízimentést. Ehhez lesz jó eszköz a water bike, amit az Élmény Balaton bocsájtott a rendelkezésükre.

Ezt a high tech vízibiciklit mostantól tesztelni fogjuk, kíváncsiak vagyunk, lehet-e használni a mentésben vagy a strandi munkában.

– mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Kapcsolódó
Bámulatos panorámát kínál a Balaton-felvidék legújabb kilátója
A kilátó mellett egy játszótér és sövénylabirintus, valamint pihenőpadok várják a turistákat.
Olvasói sztorik