Életmód

Tököli kézbesítő az év postás példaképe

facebook/magyar posta
facebook/magyar posta
A nyári rekkenő hőségben például meghívta egy fagyira a környéken élő gyermekeket.

Farkas János, Tököl posta értékesítő-kézbesítője a Postás Példakép Díj 2021 nyertese, az idei postás példakép. A tököli kézbesítőre szavaztak a legtöbben a Magyar Posta ötödik alkalommal meghirdetett Postás Példakép Díj felhívásában – olvasható a Magyar Posta Zrt. weboldalán.

Kapcsolódó
Trombitaszóval jelzi érkezését egy postás Pécsen
A város másik két körzetében a kézbesítők síppal teszik ugyanezt.

A 6 jelöltre a szűk kéthetes szavazási időszak alatt több tízezer szavazat érkezett. A mindvégig szoros versenyben végül Farkas János diadalmaskodott, aki a díjat a Magyar Posta 2021 Postai Világnapi Ünnepségén vehette át.

Postás Példakép Díj

A Magyar Posta 2017-ben, a 150 éves jubileumi programsorozat egyik elemeként alapította a Postás Példakép Díjat.

 

Az elismerés célja, hogy megtaláljuk és bemutassuk azokat a munkatársainkat, akik szakmai teljesítményükkel és emberi hozzáállásukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, az ügyfelek bizalmát élvezik, és munkatársaik körében elismertek.

Farkas János, az idei Példakép-nyertes 27 éve postás.

A kézbesítő évekig rótta Gazdagrét utcáit, betéve tudta, ki melyik házban lakik. Bár szerette a járását, a szíve hazahúzta, két éve már Tököl postán dolgozik.

Előző és jelenlegi munkahelyén is egyöntetű a vélekedés: János a kézbesítők (egyik) gyöngye, a rá érkezett temérdek szavazat pedig bizonyítja, hogy az ügyfelei is imádják.

A legfontosabb, hogy a kézbesítő alaposan ismerje a járását, az utcákat, az ott lakókat, és lelkiismeretes legyen, így a kézbesítés nem okozhat problémát

– vallja a díjazott, akinek jelenlegi körzete, Tököl nagyon közel áll a szívéhez, hiszen itt van otthon, a családjához közel.

Farkas Jánostól nem idegen az sem, hogy meglepje az ügyfeleit, a nyári rekkenő hőségben például meghívta egy fagyira a környéken élő gyermekeket, de ügyfelei nem ezért rajonganak érte.

Ügyfeleinek bármikor kész segíteni, ha kérik, de szem előtt tartja azt is, hogy a család a legfontosabb. A tököli kiváló kézbesítőnek három gyermeke van, a legkisebb mindössze 2 éves.

Kapcsolódó
Hungarikum lehetne az utolsó lovas postakocsi
Gátéron működik az ország egyetlen, egyben utolsó lovas postása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik