Életmód

Ez lett 2021-ben az év magyar természetfotója

Bámulatos felvétel, ahogy egy örvös galamb iszik az erdei madáritatóból.

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 29. alkalommal kereste az év természetfotóját. A Lenergy – Az Év Természetfotósa 2021 fotópályázatra 3462 kép érkezett 173 szerzőtől.

Kapcsolódó
Ilyen a jó természetfotó Máté Bence szerint
A „láthatatlan természetfotós” ha csak teheti, Pusztaszeren, a leseiben tölti ideje nagy részét.

Az „Év természetfotósa” címért idén is nagy verseny volt, végül Daróczi Csaba jelentős fölénnyel nyert Radisics Milán előtt. Érdekes, hogy „Az év természetfotója” címért ugyanez a két szerző versenyzett egy-egy hasonló képpel. Mindkét kép egy itatóból éppen ivó állatot ábrázol, alulnézetből, a víz alól fényképezve.

Íme az év természetfotója 2021-ben

natur art/daróczi csaba

Víz alatti felvétel, ahogy egy örvös galamb iszik az erdei madáritatóból. A kép sok kísérletezés után GoPro kamerával készült. A feladat megoldása során sok technikai problémával szembesültem, és csak két hónap próbálkozás után lett vállalható eredmény. A hatalmas élmény miatt biztos vagyok benne, hogy folytatni fogom a projektet

– fűzte a felvételhez az év természetfotósa, Daróczi Csaba.

Az Év ifjú természetfotósa elismerést Kiss Márton Róbert nyerte.

A mezőnyből kimagaslott az alábbi néhány fotós, akik több képpel is elismerést vívott ki magának: Daróczi Csaba (15 kép), Radisics Milán (9), Koncz-Biszticz Tamás (6, ifjúsági kategória), Litauszki Tibor (6), Li Gábor (5), Heincz Miklós (4), Kiss Márton (4, ifjúsági kategória), Novák László (4)

– írták a szervezet weboldalán.

A díjakat 2021. november 10-én ünnepélyes díjátadó keretében adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol – a Fotóhónap 2021 rendezvénysorozat részeként – megnyitották a pályázat legjobb alkotásokból, összesen 116 fotóból készült tárlatot, mely 2021. november 11. és 2021. december 31. között tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban.

A további díjazott fotók IDE KATTINTVA tekinthetők meg

Kapcsolódó
Magyar fiú a világ legjobb ifjú természetfotósa
Nem tudták letaszítani trónjáról, sorozatban harmadszor nyert.
Olvasói sztorik