Életmód

Minden gyerek kap mikuláscsomagot Alex falujában

Galamb Alex, a roma pék életéről, hivatásáról és a mindezt átszövő jótékonysági kezdeményezéseiről már többször beszámoltunk, de mindig tartogat új meglepetéseket ennek a nagyszerű fiatalembernek a munkája.

A hernádnémeti cigánysorán élő ifjú – aki már boldog családapa is – olyan példát mutat a roma és a magyar társadalomnak, ami előtt szinte minden nap megemelhetjük a kalapunkat. Saját, nehéz sorsát legyőzve dicsérettel tette le a pékiskola vizsgáit, majd leérettségizett, közben a faluban tanműhely építésébe fogott és elindított a Sütni jó! kampányát, ami ma már alapítványként működik.

A Sütni jó! keretein belül rendszeresen tanítja a roma gyerekeket a pékszakma szépségeire, és járja az ország különböző intézményeit, ahol más gyerekeket is bevezet a szakma rejtelmeibe.

Kapcsolódó
Megvalósul Alex, a roma pék nagy álma
A tanpékséget leburkolták, minden eszköz megvan, már csak a villany és a víz bevezetésére gyűjt támogatókat a fiatalember.

A támogatott gyermekeit a sütések mellett kirándulni viszi, megmutatja nekik a Balatont, gyereknapot szervez, de voltak moziban, állatkertben is, most pedig a Mikulást hozza el a faluba egy szélesebb összefogás keretében.

Több mint száz darab mikuláscsomagot tudunk majd szétosztani a faluban a Sütni jó! Alapítvány szerevezésében, a Miskolci Egyetem, a Kisgergely Cukrászda, az Angyalka Batyuja Alapítvány és a Szeretetcsoki jótékonysági kezdeményezés, illetve több civil támogatásával

– mondta el lapunknak Galamb Alex.

A csomagok mellé a Kisgergely Cukrászda felajánlott 300 szelet csokitortát, így még a gyermekeket kísérő szülőknek is édes lesz a Mikulásnap.

Alex elmondta azt is, hogy a programok, ajándékok motiváicóként is segítik a gyerekeket, hiszen ő mindig elmondja, hogy a csapatában az maradhat hosszú távon, aki az iskolában is teljesít és rendben befejezi a tanévet. A jó hír pedig az, hogy ez minden gyereknek sikerült tavaly, és a félévhez közeledve, most sem állnak rosszul.

Aki pedig szeretné támogatni Alexék munkáját, a Sütni jó! Alapítványt az a 11734035-21442843-es számlaszámon megteheti!

Kapcsolódó
Kiutat mutat a szegénységből Alex, az ifjú roma pék
Galamb Alex igazi példakép. Egy roma származású ifjú, aki megmutatta környezetének, hogyan kell kitörni a szegénységből.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik